Boli şi afecţiuni
1796 accesări 02 Martie 2017 0 comentarii

Coxartroza ne poate afecta şoldurile chiar şi la tinereţe

Coxartroza este o afecţiune degenerativă la nivelul şoldului, prin care se distruge suprafaţa articulară, în sensul că apare această artroză la nivelul cartilajului articular.

„Ca urmare, pacienţii prezintă durere, nu mai pot face mişcările pe care le făceau în mod obişnuit şi necesită o intervenţie chirurgicală de urgenţă, prin care să putem restabili mişcările la nivelul articulaţiilor. Operaţia se face printr-o artroplastie totală a şoldului, care poate fi făcută cu proteză totală cimentată sau proteză totală necimentată. Ulterior, aceşti bolnavi se pot recupera şi cu tratamente de balneo-fizioterapie”, ne-a declarat dr. Erdin Borgazi, medic specialist ortopedie.

De cele mai multe ori, coxartroza primară apare la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, la care articulaţia şoldului a fost normală în copilărie şi în tinereţe.

Coxartroza secundară apare, însă, la pacienţii mai tineri, la care există factori de risc ce favorizează degradarea prematură a articulaţiei şoldului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.