20 Februarie 2017
4928 accesări
0 comentarii

Blefarita sau inflamaţia pleoapelor este o afecţiune des întâlnită în cabinetele de oftalmologie, pacienţii acuzând înţepături, usturimi, iritaţia şi înroşirea ploapelor, prurit şi scame care se formează la baza genelor.

„Această afecţiune multi-factorială este întreţinută deseori de existenţa unor mici defecte de vedere necorectate. Mai mult decât atât, pacienţii nu consideră ca fiind prioritară purtarea unei corecţii”, ne-a declarat dr. Sanda Jurja, medic oftalmolog.

Alteori, însă, oamenii îşi fac tratamentul care se impune în astfel de situaţii, dar evită purtarea ochelarilor, iar starea de iritaţie locală poate persista.

De amintit că, blefarita are multipli factori favorizanţi, în afară de viciile de refracţie necorectate, precum infecţiile, diabetul zaharat, alergiile, insuficienţa sau afectarea fluxului lacrimal, factori hormonali, cosmeticele, acneea rozacee etc.

Ca urmare, starea acestor bolnavi se poate complica, afecţiunea având o evoluţie cronică, cu pusee de exacerbare a simptomelor, alternând cu perioade de acalmie.

Taguri articol: boli şi afecţiuni oftalmologie vedere infecţii afectiune

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU