Sfatul medicului
1940 accesări 22 Ianuarie 2016 0 comentarii

Cum pot fi evitate crizele de astm bronşic

Astmul bronşic este definit ca fiind o boală inflamatorie cronică a căilor aeriene caracterizată prin episoade recurente de wheezing, dispnee, constricţie toracică şi tuse, în special noaptea sau dimineaţa devreme.
În lume, astmul bronşic afectează aproximativ 300 de milioane de persoane. Prevalenţa globală este de 1-18%. La noi în ţară, la adulţi, prevalenţa este de 7.48-10.43%, iar la copii, unul din 20 copii de vârstă şcolară poate suferi de astm, România fiind ţara cu prevalenţa în creştere a astmului la copii.
În comparaţie cu alte ţări, în România, astmul este subdiagnosticat (rata de diagnostic -10% ).
De aceea, pacientul trebuie să evite pe cât posibil să inhaleze particulele care îi provoacă crizele, de aceea important este să se identifice la ce substanţe pacientul este alergic prin testele cutanate alergice.
Alte măsuri importante sunt: l aerisirea camerei de dormit l să se aspire praful, inclusiv de pe pereţi l perna, plapuma şi salteaua trebuie să fie din materiale sintetic l trebuie evitate plantele de apartament, acvariile cu peşti, în special în camera de dormit l trebuie evitate animalele de casă (câini şi pisici).

Taguri articol: sfatul medicului tuse astm copii wheezing praf test

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.