foto: www.livearad.ro

foto: www.livearad.ro
19 Septembrie 2015
5060 accesări
0 comentarii

Vremea s-a răcit, iar timpul petrecut în bucătărie a crescut. Iată o reţetă de fursecuri, foarte uşor de preparat, într-un timp relativ scurt:

Iată ce ingrediente sunt necesare:

200 gr unt
2 gălbenuşuri
100 gr zahăr pudră
250 gr făină
50 gr cocos
150 ml lapte
1/2 linguriţă praf copt
esenţă vanilie
2 linguri cocos+2 linguri zahăr tos

Cum preparăm...

Frecăm untul cu zahărul pudră, apoi adaugăm gălbenuşurile. Adăugam esenţa de vanilie şi omogenizăm compoziţia. Adăugăm făina, cocosul şi praful de copt şi mixăm până vom obţine un aluat tare şi sfărâmicios. Adăugam laptele rece puţin câte puţin până ajungem la consistenţa optimă. Aluatul trebuie să fie ca o cremă mai grosuţă. Punem aluatul într-un dui cu cap stea şi formăm fursecurile în tava tapetată cu forma de copt.

Presărăm deasupra cocos amestecat cu zahăr tos. Dam tava la frigider câteva minute, timp în care preîncălzim cuptorul. Cel mai indicat ar fi să le daţi la congelator, îşi vor păstra mai bine forma.

Coacem fursecurile 10 minute la 150 grade, atât cât să se rumeneasca uşor pe margini. merg foarte bine cu ceai sau cafea.

Poftă bună!

Sursa: www.caietulcuretete.com

Taguri articol: reţete culinare ehydh reţete de prăjituri cocos unt

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii