Ştiri despre reţete culinare

E week-end, liber la dulce! Ruladă cu cremă de mascarpone şi ciocolată

publicat la data de 18 Februarie 2017

Reţeta pentru blatul de ruladă, marca laurasava.ro, este uşor de realizat. Iar când vine vorba de rulade, pofta creşte de nu se mai opreşte. E un desert ce arată minunat şi umplutura se poate face după gusturile fiecăruia. Avem ...

Mini pacheţele de primăvară, la cuptor

publicat la data de 18 Februarie 2017

Mini pacheţelele de primăvară, gătite la cuptor, sunt ideale pentru acest sfârşit de săptămână. Bucataras.ro ne spune care sunt ingre-dientele necesare pentru această reţetă de vis: 250 g varză, 350 g carne tocată de porc, 1 ...

Nu săriţi peste micul dejun. Încercaţi această reţetă!

Nu săriţi peste micul dejun. Încercaţi această reţetă!

Una dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdeţuri şi ceapă, se pretează de minune a fi tartinată şi ...

Top 5 greşeli de evitat în bucătărie

Top 5 greşeli de evitat în bucătărie

Pentru unii, a găti înseamnă plăcere, pentru alţii necesitate. Chiar şi aşa, pentru a evita neplăcerile care apar în ...

Consumul de peşte vă prelungeşte viaţa

Consumul de peşte vă prelungeşte viaţa

Nivelul prea mare de colesterol din organism este responsabil de apariţia bolilor cardiace, dar poate duce şi la declanşarea atacu-lui ...

Roşie sau albă? Ce tip de fasole e mai bună pentru sănătate

publicat la data de 28 Ianuarie 2016

Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece ...

Alimentaţia de sărbători. Ce trebuie să mâncăm pentru a nu ajunge "de la bal, la spital"

publicat la data de 23 Decembrie 2015

Din punct de vedere alimentar, perioada sărbătorilor a constituit mereu o provocare. Mâncărurile tradiţionale, pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de nocive, dacă sunt consumate în exces sau în asocieri ...

Dr. Monica Grasa:

Dr. Monica Grasa: "Consumul de somon previne hipertensiunea arterială"

Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea ...

Dezlegările la peşte în Postul Crăciunului! Ce peşte putem consuma fără grijă

Dezlegările la peşte în Postul Crăciunului! Ce peşte putem consuma fără grijă

Aproape fiecare săptămână din Postul Crăciunului are câte trei-patru dezlegări la peşte, prilej cu care cei care ţin ...

Salată de ciuperci cu ouă, țelină și cașcaval

Salată de ciuperci cu ouă, țelină și cașcaval

250 g ciuperci 3 – 4 ouă 100 g cașcaval o ceapă roșie o țelină un morcov oțet sau zeamă de ...

Sfaturi practice pentru prepararea salatelor de legume

publicat la data de 09 Noiembrie 2015

Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele ...

Mere umplute: un desert bun şi sănătos

publicat la data de 20 Octombrie 2015

Ingrediente: 4 mere mari, suc proaspăt de lămâie (după gust), 20 g migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi tăiate mărunt, 10 grame stafide zdrobite, 2 dl smântână bătută.Pentru decorare, se pot folosi portocale ...

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană

Cum pregătim cea mai bună pizza vegetariană

Ingrediente: blat de pizza, sos, o linguriţă ulei, o ceapă tocată mărunt, un căţel de usturoi zdrobit, un dovlecel dat prin ...

Salată de linte

Salată de linte

400 g linte 3 cepe Un morcov O rădăcină de pătrunjel O țelină mică O crenguță de cimbru Ulei Oțet O ...

Salată de morcovi

Salată de morcovi

3 sau 4 morcovi O ceapă Ulei Zeamă de lămâie sau oțet Sare O legătură pătrunjel verde Câteva ...

12
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.