28 Ianuarie 2016
9097 accesări
0 comentarii

Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii.
Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani.
Faţă de cea albă, fasolea roşie oferă în plus antioxidanţi care, de altfel, îi dau culoarea aprinsă. Aceştia sunt principalii compuşi ce luptă împotriva radicalilor liberi cauzatori de cancer. De asemenea, aceasta conţine enzime ce asigură buna funcţionare a intestinelor. Potrivit dr. Ionica Ciortan, medic primar medicină generală şi pediatrie, „o alimentaţie bazată pe proteine vegetale este ca un duş enzimatic pentru intestine, reîmprospătând flora intestinală”. Medicul arată că o alimentaţie bogată în antioxidanţi previne stresul oxidativ al celulelor şi boli grave, precum cancerul.

Taguri articol: reţete culinare alimentatie fasole

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir