Copilul
1525 accesări 10 Aprilie 2017 0 comentarii

Cum se manifestă strabismul la copii. De la ce vârstă trebuie dus copilul la oftalmolog

Strabismul este o tulburare a privirii din cauza căreia copilul priveşte în direcţii diferite cu fiecare dintre ochi. Între 2 şi 4% dintre oameni au această problemă, arată studiile care au demonstrat, de asemenea, că este cea mai frecventă tulburare oculară tratată de oftalmologii pediatrici. În strabism, musculatura nu funcţionează normal Şi ochii nu au capacitatea de a focaliza aceeaşi imagine în acelaşi timp. Imaginea se va forma corect la nivelul unui singur ochi, iar imaginea percepută de ochiul deviat va fi neclară. Cel mai des, cauzele strabismului prezent in copilărie sunt necunoscute. Totuşi, el se poate transmite genetic, spun specialistii.

La aproximativ doi copii din o sută, ochii nu funcţionează la unison dintr-o varietate de motive. În vederea normală, stereoscopică, ambii ochi au drept scop aceeaşi ţintă, iar secţiunea vizuală din creier contopeşte cele două imagini într-o singură imagine tridimensională. Când în copilărie apar nealinieri, consecinţele pot fi grave. Dacă ochii se concentrează pe două imagini diferite în acelaşi timp, aşa cum se obişnuieşte în strabism, creierul răspunde, adesea, ignorând una dintre imagini ceea ce duce la limitarea vederii. Dacă este lăsată netratată, această afecţiune poate duce la scăderea vederii cu pierderea percepţiei de profunzime.

Corecţia strabismului este indispensabilă. Controlul oftalmologic ar trebui să înceapă cât mai curând, odată cu împlinirea vârstei de şase luni. Părinţii nu trebuie să ignore strabismul şi să îl tratateze ca inofensiv sau mai puţin dăunător, deoarece are consecinţe grave asupra procesului de dezvoltare a copiilor.

Pentru detalii, programări, consiliere şi prevenţie, apelaţi numărul de telefon Mrini Eye Hospital 0241.690.104.

Taguri articol: copilul vedere problemă oftalmolog strabism tulburare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.