Ştiri medicale
2128 accesări 27 Septembrie 2016 0 comentarii

Cum te poţi testa acasă dacă ai colesterolul crescut

Constănţenii se pot testa singuri acasă dacă vor să afle dacă au colesterolul crescut, dacă sunt alergici, anemici sau intoleranţi la gluten sau dacă au Helico-bacter pylori. O companie medicală din Germania a lansat pe piaţa românească un model de kituri medicale pentru auto-testare. Persoanele cu probleme îşi vor putea monitoriza regulat starea de sănătate, identificându-şi astfel problemele de sănătate încă de la primele simptome.

Potrivit producătorilor, testele au o acurateţe medicală de peste 94 la sută şi se găsesc în farmacii începând cu luna sep-tembrie. Rezultatele sunt gata în numai câteva minute. Atenţie, chiar dacă testele respective pot identifica problemele de sănătate încă de la primele semne, aces-tea nu exclud medicul specialist.

Unul dintre teste este cel pentru depistarea alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă şi acarieni, care se adresează persoanelor ce prezintă simptomele tipice alergiilor - strănut, nas înfundat sau ochi iritaţi. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul este gata în 30 de minute.

Testul pentru prevenţia afecţiunilor stomacale, care evidenţiază dacă orga-nismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori, se adresează tuturor oamenilor care îşi doresc să îşi menţină sănă-tatea organismului sub control. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

În ce priveşte testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol, acesta este recomandat mai ales persoanelor peste 35 de ani, femeilor care au luat anticoncepţionale pentru mai mult timp, precum şi fumătorilor.

Taguri articol: stiri medicale colesterol depistare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.