15 Octombrie 2015
2856 accesări
0 comentarii

În ultimii ani, moda „dietelor - minune“ a câştigat tot mai mult teren în rândul celor care se luptă cu kilogramele în plus. Avantajul de a ajunge la greutatea dorită într-un timp foarte scurt a făcut din aceste „reţete de slăbit“ un stil de viaţă pentru foarte mulţi oameni. Favorita este dieta Dukan, o dietă pe cât de apreciată de pacienţi, pe atât de contestată de medici.

Agreată de pacienţi, dar contestată de medici, dieta Dukan sau dieta hiperproteică are avantajul că reduce dramatic kilogramele în plus, într-un timp relativ scurt. Corelată, însă, la necesităţile organismului, „dieta minune” nu îndeplineşte principiile unei alimentaţii sănătoase şi variate.

„Dieta Dukan este o dietă hiperproteică, adică bogată în produse ce conţin proteine animale (mezeluri slabe, brânzeturi, ouă, iaurt) şi grăsimi provenite din fructe oleaginoase. Mulţi pacienţi ţin această dietă pentru că are avantajul de a produce o importantă scădere în greutate, ce favorizează arderea lipidelor de depozit ca sursă de energie.

Cu alte cuvinte, această dietă este structurată pe patru etape ce se axează pe consumul excesiv de proteine, în detrimentul fructelor şi al legumelor”, a explicat dr. Camelia Lăcătuş, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul centrului medical de gastroenterologie, hepatologie şi endoscopie digestivă Gastromond. Întregul artico, aici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase