Sursa Prime.md

Sursa Prime.md
Sursa Prime.md
Sfatul medicului
625 accesări 15 Iunie 2020 0 comentarii

Dieta zilnică trebuie să conţină, neapărat, fructe și legume

Potrivit dr. Mădălina Lungu, dieta zilnică trebuie să conţină, neapărat, fructe şi legume, pentru că acestea reprezintă o sursă foarte importantă de vitamine pentru organismul uman.

Din păcate, chiar dacă acest aspect este cunoscut de mai toată lumea, puţini români includ în alimentaţia lor zilnică fructe şi legume. Pentru o sănătate de fier, se recomandă consumul a minimum 400 de grame de fructe şi legume pe zi, împărţite în mai multe porţii (excluzând cartofii şi alte amidonoase).

De asemenea, populaţia trebuie să fie conştientă de faptul că aceste alimente ne ajută să avem o stare bună de sănătate, mai ales că în fiecare dintre cele patru anotimpuri există fructe cu calităţi incontestabile pentru organism. Spre exemplu, atât fructele, cât şi legumele asigură un aport considerabil de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanți, nutrienți esențiali care ajută organismul să lupte împotriva diferitelor boli.

În plus, conținutul mare de fibre pe care acestea îl conțin are rolul de a reduce colesterolul, riscul cancerului de colon, dar și de a echilibra nivelul de glucoză din sânge, în timp ce antioxidanții diminuează riscul bolilor de inimă coronariene.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.