Boli şi afecţiuni
1376 accesări 22 Iunie 2017 0 comentarii

Hipertensiunea arterială indusă de sarcină afectează tot mai multe femei

Numită şi toxemie sau preeclampsie, hipertensiunea arterială indusă de sarcină este o condiţie medicală serioasă, experimentată de unele femei aflate la prima sarcină, dar şi în sarcina gemelară sau de femeile care au avut o tensiune arterială considerabil crescută într-o sarcină anterioară.


„În mod uzual, trei dintre caracteristicile primare ale tensiunii arteriale induse de sarcină sunt: presiunea arterială crescută (mai mare de 140/90 mm/Hg); proteină în urină crescută; edem (umflarea). Preeclampsia poate duce la complicaţii grave, de la restricţie de creştere, până chiar la deces în uter, dacă sarcina nu este supravegheată foarte atent; fluxul de sânge scade la nivelul placentei şi, în consecinţă se reduce furnizarea de oxigen şi nutrienţi la copil”, explică dr. Andrei Nicolae Zisu, specialist obstetrică şi ginecologie.

În toate aceste cazuri, mai spune specialistul, monitorizarea atentă şi continuă a valorilor tensiunii este esenţială, iar efectuarea analizelor şi a controalelor de rutină reprezintă o necesitate.

Pentru detalii, consultaţii, programări şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al Spitalului privat Euromaterna, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.