06 Aprilie 2016
64070 accesări
0 comentarii

Tusea este unul dintre cele mai comune simptome ale infecţiilor respiratorii, care debutează, de obicei, în ziua a patra a bolii şi poate persista o lungă perioadă de timp. De asemenea, tusea poate fi şi o manifestare alergică, a unei infecţii bacteriene sau a unui corp străin în căile respiratorii. Tusea poate fi seacă sau productivă.

În afară de gripă şi răceală, alte cauze comune ale tusei pot fi: astmul; alergiile (cum ar fi febra fânului); infecţii pulmonare, cum ar fi pneumonia sau bronșita acută; boli pulmonare obstructive cronice (emfizemul sau bronşita cronică); sinuzita care duce la hipersecretie; fumatul sau expunerea la fumul de ţigară (fumat pasiv); poluanţi; boala de reflux gastroesofagian (GERD).

Remediile homeopate enumerate mai jos sunt folosite în tratamentul de urgenţă al răcelii sau gripei cu tuse. Alegeţi remediul care prezintă simptomele cele mai asemănătoare cu ale dumneavoastră. Luaţi 5 granule de remediu în diluţie mică de 6CH, la una sau două ore, de 5-6 ori pe zi, până observaţi o ameliorare. Când apare ameliorarea răriţi frecvenţa de administrare iar când sunteţi bine opriţi-o complet.

Remediile se iau cu minimum 30 minute înainte sau o oră după masă, nu se ating cu mâna şi se ţin sub limbă până se dizolvă. Nu folosiţi menta în pasta de dinţi, guma de mestecat, ceai, ciocolată, bomboane contra tusei, etc.

Phosphorus

Tratează atât tusea productivă cât şi cea seacă, prevenind totodată iritaţie traheei. Pacientul este răguşit, iar tusea se agravează de la râs, vorbit, aer rece, băut şi mâncat. De asemenea, când pacientul stă culcat pe partea stângă tusea este mai puternică. Tusea se poate ameliora la căldură, somn şi culcat pe partea dreaptă.

Rumex

Acest remediu este potrivit pentru tusea uscată. Este o tuse laringo-traheală, persistentă și este agravată de aerul rece.

Bryonia

Este unul dintre cele mai frecvent utilizate remedii contra tusei si este indicata in tratamentul racelii care a coborat deja la piept. Tusea este uscata si spasmodica, agravata de miscare, respiratie adanca precum si in timp ce pacientul bea, mananca sau sta intr-o camera calda. Aerul curat, inghitirea unei guri de apa calda si aplicarea unei presiuni pe zona dureroasa amelioreaza tusea. Expectoratia este redusa. Pacientul sta complet nemiscat, arata bolnav si obosit, este iritabil si vrea sa fie lasat singur, ii este ori prea cald ori prea frig si-i este sete.

Spongia

Acest remediu se potriveşte tusei seci, uscate, cu expectoraţii foarte reduse sau deloc. Tusea poate fi ameliorată de înghiţirea de lichide fierbinţi.

Hyoscyamus

Tusea acestui remediu este uscată şi spasmodică şi are loc noaptea. Hyoscyamus este un remediu excelent pentru a calma tusea de noapte a bolnavilor de tuberculoză.

Sanguinaria

Acesta este una dintre cele mai bune remedii în tusea uscată cât şi în cea cu expectoraţii.

Antimonium Tartaricum

Este eficient în următoarele situaţii: dispnee, mucus abundent,expectorare dificilă , paloare pronunţată

Bichromicum

Este indicat în tratarea tulburărilor respiratorii: rinite, acute sau cronice, sinuzite cu scurgeri de mucus consistent, galben-verzui,.

Pulmonaria

Tratează tusea seacă, iritantă, permanentă, mai ales noaptea, cu dureri la nivelul sinusurilor frontale la inspiraţie.

Aconitum napellus

Aconitum napellus este indicat in primele 24 de ore de boala, la primele semne de tuse care a aparut brusc. Copilul se scoala din somn noaptea in jurul orei 1 cu tuse uscata, stridenta, latratoare. Este ragusit si sta in pat in sezut cu mainile in jurul gatului cu senzatia ca se ineaca. Poate fi speriat (de intuneric sau moarte) sau chiar in panica si se rasuceste n pat plin de anxietate. Pacientul nu transpira.

Lachesis

Tusea tratată de Lachesis este uscată, spasmodică, în convulsii sufocative. Utilă în tusea care însoțeşte bolile organice ale inimii.

Ipeca

Ipeca este indicata in tusea productiva sonora cu mult mucus in piept si senzatie de sufocare. Crizele de tuse se termina cu efort de voma si acesta este un semn caracteristic remediului. Flegma este dificil de eliminat, expiratia este mai grea decat inspiratia si simptomele sunt agravate intr-o camera calda. Pacientul nu stie ce vrea si respinge lucruri pe care le-a cerut (in special copiii sunt iritabili).

sursa:www.treatment.hpathy.com

Taguri articol: pediatrie homeopatie tuse raceala si gripa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii