22 Februarie 2017
3667 accesări
0 comentarii

Oftalmologii constănţeni s-au confruntat în ultima perioadă cu tot mai multe cazuri de puroi şi infecţii intraoculare, cel mai adesea post-traumatice şi în cazul cărora germenii sunt atât de agresivi, încât cedează foarte greu la tratament.

„În plus, evoluţiile acestor pacienţi sunt precare, vindecarea durează foarte mult, ei trebuie să revină la controale, dar ce-i mai rău, deseori rămân cu deficienţe vizuale importante. Oamenii nu mai văd cum trebuie, pentru că de cele mai multe ori le este afectată corneea, care se cicatrizează prin tulburarea transparenţei şi atunci omul vede ca şi cum ar privi ca printr-o fereastră mătuită. Aceste afecţiuni apar cel mai adesea după corpi străini, uneori chiar şi după zgârieturi sau alte traumatisme aparent minore”, ne-a declarat dr. Sanda Jurja, medic oftalmolog.

După externare, bolnavii au obligaţia de a continua administrarea picăturilor de care au nevoie şi aplicarea a diferite unguente.

Tocmai de aceea, în cazul în care o persoană se confruntă cu starea de mâncărime a ochilor, vedere neclară, durere în ochi, iritaţii la ochi etc., atunci s-ar putea să fie vorba despre o infecţie oculară.În aceste condiţii, se impune prezentarea de urgenţă la medic.

Taguri articol: boli şi afecţiuni ochi oftalmolog infecţiile oculare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU