Sfatul medicului
64 accesări 26 Septembrie 2022 0 comentarii

Legătura dintre părul unei femei și sarcină

În ultimii ani, au fost realizate numeroase studii de către cercetători, care au scos în evidență faptul că nivelul de hormoni măsurat la nivelul firului de păr poate oferi rezultate mai bune în ceea ce privește estimarea șanselor unei femei de a rămâne însărcinată în situația în care aceasta folosește metoda fertilizării in vitro. Practic, arată doc.ro, nivelul de cortizol, recunoscut drept „hormonul stresului”, măsurat folosind un fir de păr, a fost asociat cu aproape 30% mai puține șanse de a rămâne însărcinată.

Datorită acestei noi tehnici, medicii pot măsura funcția hormonală acumulată pe parcursul ultimelor trei-șase luni, oferind astfel date mai concludente, comparativ cu metodele ce folosesc saliva, sângele și urina, întrucât acestea măsoară numai nivelul hormonului pe termen scurt. Un alt studiu arată că nivelul de cortizol pe termen lung, influențat de factori asociați stilului de viață, precum dieta, gradul de sedentarism, consumul de băuturi ce conțin cofeină sau stresul, joacă un rol important în determinarea șanselor unei femei de a rămâne însărcinată. Cercetătorii sunt de părere că intervențiile menite să reducă nivelul de cortizol înainte de a apela la tratamente pentru infertilitate ar putea îmbunătăți șansele a mii de cupluri care folosesc fertilizarea in vitro anual.

Taguri articol: sfatul medicului sarcina păr fertilitate

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.