05 Iulie 2016
1963 accesări
0 comentarii

Eforie Nord este, pentru aproximativ o săptămână, „capitala mondială” a neurologiei. Astfel, cea de-a XI-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie şi cea de-a XIV-a reuniune a Academiei Mondiale de Neurotraumatologie Interdisciplinară, care se desfăşoară în intervalul 3-7 iulie, la Hotel Europa, numără aproximativ 200 de participanţi din 18 ţări, de pe tot globul.


Participanţii la eveniment şi-au propus să clarifice o serie de aspecte cu privire la bolile neurologice care macină milioane de oameni, aspecte legate de tratamente inovatoare, metode de reabilitare neurologică, precum şi metode de prevenire a îmbolnăvirii.


Traumatismele cranio-cerebrale (TCC), scleroza multiplă, neuropatiile periferice, boala Parkinson şi Alzheimer sau accidentul vascular cerebral sunt suferinţe neurologice care afectează milioane de persoane, anual, la nivel mondial. Scleroza multiplă este considerată una dintre cele mai invalidante boli ale adultului tânăr, iar majoritatea cazurilor de TCC se înregistrează în rândul tinerilor. În ceea ce priveşte celelalte afecţiuni, depistarea lor la vârste din ce în ce mai tinere este un semnal de alarmă pentru specialişti.


„Este meritoriu pentru neurologia românească şi pentru medicină în ge-neral că un astfel de eveniment care integrează abordarea atâtor patologii, atât din punct de vedere clinic, cât şi din perspectiva cercetării ştiinţifice medicale de vârf, a ajuns astăzi la cea de-a XI-a ediţie şi reuneşte şi anul acesta specialişti de top din neurologia mondială. Prioritatea noastră, pentru Şcoala de Vară din acest an, este extinderea programelor educaţionale şi transpunerea cercetării ştiinţifice în practica clinică”, a declarat dr. Dafin Mureşanu.

Taguri articol: sfatul medicului accident depistare neurologie reabilitare tratament alzheimer

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU