Boli şi afecţiuni
42824 accesări 27 Iunie 2016 0 comentarii

O nouă metodă pentru tratamentul keratoconusului, testată în clinica "Microchirurgia ochiului" Academ. Feodorov

În perioada 7-8 februarie 2013, clinica „Microchirurgia ochiului” Academ. Feodorov din Cheboksary a fost vizitată de către profesorul catedrei de oftalmologie, din cadrul Universităţii de Medicină Insbruck (Austria), Albert Dakser. El este fondatorul noii direcţii în oftalmologie şi iniţiatorul tratamentului chirurgical al unor boli de ochi, cu implantare de inele speciale MyoRing.
Aceste inele permit în mod semnificativ schimbarea proprietăţilor biomecanice ale corneei şi pot trata astfel boala progresivă severă a corneei, în orice stadiu al keratoconusului, şi miopia mare de până la 20.0 dioptrii, în combinaţie cu un astigmatism de dioptrie - 4.5, la care se adaugă şi corneea subţire.
Anterior, pacienţilor cu astfel de parametri le-a fost contraindicată intervenţia de corectarea a miopiei cu laser. De asemenea, până de curând, se credea că singura modalitate de a interveni chirurgical în tratamentul etapelor ulterioare ale keratoconusului era keratoplastia.
Acum, aceşti pacienţi au posibilitatea să renunţe la un transplant de cornee, dar, de asemenea, avantajul suprem este că îşi îmbunătăţesc vederea. Împreună cu profesorul Dakser, chirurgii clinicii „Microchirurgia ochiului” Academ. Feodorov din Cheboksary au tratat cu succes 12 astfel de pacienţi.

Metoda ajută un număr mare de pacienţi
Un avantaj semnificativ în punerea în aplicare a acestei tehnologii este disponibilitatea de tratament cu laser femtosecond care permite crearea perfectă, din toate punctele de vedere, de aşa-zisul buzunar intrastromal cornean, a implantării mioringov. Astfel de operaţiuni au fost efectuate pentru prima dată în Rusia. Profesorul din Austria a fost fascinat de calificarea şi profesionalismul chirurgilor clinicii „Microchirurgia ochiului” Academ. Feodorov din Cheboksary care sunt literalmente „on the fly” (n. r. - rapizi şi eficienţi), stăpânind cu profesionalism noua tehnologie. Medicii au fost încântaţi de apariţia în arsenalul lor a acestei metode utile care va ajuta un număr mai mare de pacienţi, atât din Federaţia Rusă, cât şi de peste hotare şi are perspective de dezvoltare importante.

Taguri articol: boli şi afecţiuni oftalmologie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.