Pediatrie
12774 accesări 25 Octombrie 2016 0 comentarii

Parcurile pentru copii, sursa unor boli teribile

Mulţi copii au obiceiul să se joace în nisipul din parc, după care, involuntar, duc mâinile murdare la gură, unii chiar înghit o parte din el.

Medicii spun că acel nisip poate conţine paraziţi ce duc la apariţia toxocarozei, o afecţiune provocată de larva Migrans Visceralis, des întâlnită la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani, mai ales la cei care ingerează pământ. Toxocaroza provine de la câinii care îşi depun excrementele în parcuri, pe nisipul şi pietrişul pe care se joacă cei mici. La om, ingerarea ouălor este urmată de perforarea peretelui intestinal de către larvele care ajung în ficat, plămâni, creier, ochi şi chiar în inimă, explică medicii specialişti.

„Printre simptomele pe care le mani-festă persoanele afectate se numără:anorexia, durerile abdominale, hepato-megaliea, tusea cronică, wheezing-ul (respiraţia şuierătoare), astmul bronşic, eritemul, prurigo cronic. Migrarea larvei în creier poate produce convulsii sau meningită. La om, boala poate fi prevenită prin reguli stricte de igienă. De aseme-nea, se impune deparazitarea câinilor vagabonzi şi interzicerea acestora în parcuri, precum şi în alte locuri de joacă pentru copii”, explică dr. Corina Frecuş, medic pediatru.

Taguri articol: pediatrie boli şi afecţiuni boli de stomac

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.