Sfatul medicului
1364 accesări 16 Februarie 2016 0 comentarii

Părul din urechi: problemă estetică sau medicală?

Bătrâneţea vine cu multe schimbări în ceea ce priveşte înfăţişarea unei persoane, iar creşterea părului în locuri nedorite este una dintre ele. În special bărbaţii se trezesc cu mai mult păr în zona sprâncenelor, nasului şi urechilor. Se pare că în afara problemei inestetice, părul din urechi poate favoriza apariţia deficienţelor de auz.

Potrivit dr. Mihai Lupaşcu, medic specialist ORL, „bărbaţii în vârstă care au păr în urechi sunt predispuşi la formarea frecventă a dopului de ceară”. Medicul atrage atenţia că, netratat, acesta poate duce la dureri, la apariţia ţiuitului în urechi, a senzaţiei de mâncărime, precum şi la dificultăţi de auz cu potenţial de agravare.

Persoanele care au păr în urechi trebuie să acorde o atenţie specială îngrijirii acestora. Utilizarea aparatelor de tuns părul din urechi şi nas este o opţiune bună. Asiguraţi-vă că le folosiţi în siguranţă, respectând instrucţiunile, astfel încât să nu vă produceţi răni. Nu încercaţi să cură-ţaţi urechile în interior cu beţişoare igienice, deoarece acestea pot împinge mai adânc ceara, favorizând formarea dopului de cerumen.

Taguri articol: stiri medicale sfatul medicului părul nas

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.