29 Noiembrie 2016
14938 accesări
0 comentarii

Tumorile cerebrale reprezintă o masă volumetrică supranumerată, crescută într-un spaţiu închis. În aceste condiţii, creşte presiunea din cap, aşa că pacienţii se prezintă la spital cu dureri de cap, vărsături, semne neurologice de afectare motorie, nu mai pot merge. Alte simptome includ: convulsii, schimbări de limbaj sau şi văz, amorţeli şi furnicături în braţe şi picioare, tulburări de memorie, schimbări de personalitate etc.

„Din nefericire, boala se manifestă târziu, din cauza unui mecanism pe care îl are omul, de compleanţă cerebrală. Desigur, simptomele tumorilor cerebrale variază, în funcţie de tipul şi localizarea acestora şi asta pentru că există zone din creier care controlează diferite funcţii ale corpului. În plus, zona în care este aşezată tumora influenţează modul în care se manifestă simptomele”, ne-a declarat dr. Bogdan Davidescu.

Trebuie menţionat, însă, că unele tumori nu au simptome până când nu cresc în dimensiuni, având ca rezultat degradarea rapidă a stării de sănătate. Totuşi, populaţia trebuie să ştie că, de obicei, cele mai multe dureri de cap nu sunt corelate cu tumorile cerebrale. Partea proastă a lucrurilor este că supravieţuirea la o tumoare cerebrală malignă este de şase luni, maxim un an.

Chiar şi cu tratament, speranţa de supravieţuire este foarte mică. În ceea ce priveşte durerile, acestea apar prea târziu, când tumoarea deja există. Bineînţeles, dacă persoana bolnavă o descoperă accidental sau prin micile semne, atunci şansele sunt mai bune, însă doar pentru tumorile benigne. Pentru cele maligne, şansele sunt minime oricum. În aceste cazuri, evoluţia este aceeaşi, pacientului i se mai dă maxim un an şi două luni de trăit.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU