06 Ianuarie 2016
2727 accesări
1 comentariu

Pielea se deshidratează cu uşurinţă iarna din cauza variaţiilor de temperatură, factorii externi devenind extrem de agresivi pentru piele. Aparent inofensivă, pielea uscată poate fi un disconfort mai mult sau mai puţin vizibil, care se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător.

Ritualul zilnic de îngrijire a pielii trebuie adaptat sezonului

„Pielea uscată strânge şi se descuamează cu uşurinţă. Poate apărea şi pruritul, iar pielea devine mai sensibilă la cald şi la rece”, declară dr. Veronica Taraciuc, coordonator medical al Centrului Iowemed Alderma.

Medicul atrage atenţia că principala zonă predispusă la uscarea pielii este cea a mâinilor, urmată de zona feţei, care este expusă direct la frig şi vânt. De asemenea, genunchii, coatele şi picioarele sunt alte zone în care pielea poate deveni deshidratată.

Femeile trebuie să acorde o atenţie sporită îngrijirii tenului în perioada iernii. Pentru un ten hidratat, trebuie respectaţi paşii de îngrijire zilnică – demachiere, tonifiere, hidratare – la care se adaugă aplicarea unui produs hrănitor, nu doar hidratant, adaptat tipului de ten.

Pe de altă parte, bărbaţii trebuie să fie foarte atenţi cu îngrijirea mâinilor, pe care trebuie să le menţină hidratate. Specialistul atrage atenţia că „pentru bărbaţii cu ten sensibil, bărbieritul poate deveni o problemă care se poate ameliora prin aplicarea de creme şi produse calmante”.

Trucuri de frumuseţe pe timp de iarnă

Pentru a preveni deshidratarea şi uscarea pielii, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli simple. „Nu realizaţi gomajul ca pe timpul verii, utilizaţi soluţii demachiante blânde, cu o structură onctuoasă, nu uitaţi de tonifiere, iar în cazul cremelor hidratante, alegeţi-le pe acelea cu o textură bogată, nu pe cele uşoare, de tipul gelurilor sau fluidelor”, precizează dr. Veronica Taraciuc.

De asemenea, este recomandat să folosiţi crema hidratantă cu textură bogată alături de un serum hidratant. Un alt truc de înfrumuseţare constă în utilizarea, pentru faţă şi corp, a produselor cu acid hialuronic deoarece acesta reţine apa la nivel celular.

„Pentru o absorbţie optimă, este foarte important să aplicaţi crema hidratantă pe corp imediat după duş. Pentru a nu uita de acest pas, păstraţi crema chiar în camera de duş”, recomandă medicul.

Dacă pe timpul verii folosim crema de protecţie solară, nu trebuie să uităm de ea nici iarna. Aplicaţi soluţii cu factor de protecţie pe ten, decolteu, dar şi pe buze, care necesită o îngrijire specială.

Totodată, puteţi trata pielea uscată din interior, prin hidratare internă. Consumaţi ceaiuri, compoturi, supe şi alimente bogate în vitamine, mai ales vitaminele A, C şi E, pe care le găsiţi în fructe şi legume colorate, verdeţuri şi peşte. Acest tip de alimentaţie împiedică îmbătrânirea pielii – unul dintre efectele pielii uscate – prin combaterea radicalilor liberi.

Centrul Medical Iowemed Alderma recomandă Tratamentul Rehidra, un tratament de hidratare intensă pentru tenul uscat. Acesta se bazează pe produse ce conţin acid hialuronic, unt de shea, extract de hamamelis, acid xymenyc, care contribuie la refacerea barierei hidrolipidice. La o şedinţă de tratament se oferă cadou 15 minute de diatermie cu radiofrecvenţă. Aceasta este o metodă blândă de curăţare a tenului, oferind totodată energie şi o mai bună absorbţie a nutrienţilor.

„Recomandăm ca pacienţii să solicite o nouă diagnosticare a tipului de piele pentru ca tratamentele să dea rezultatele aşteptate”, conchide dr. Veronica Taraciuc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

21 ianuarie 2016
Deia
Proiect nou!

Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Daca doriți mai multe informații, contactati-ma la adresa: [email protected] , cu mesajul “ INFO” Cerințe: -necesar calculator -conexiune internet -cunoștințe minime PC -seriozitate -perseverență -atenție la detalii Nu este necesară experiență. Oferte: Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail, contract legal de comision , scrisoare de recomandare Important! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Oferim și solicităm seriozitate!

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir