Sfatul medicului
34 accesări 16 Septembrie 2022 0 comentarii

Pielea bărbaților se îngrijește diferit de cea a femeilor

Pielea femeilor este diferită de cea a bărbaților, prin urmare, ritualurile de îngrijire trebuie să fie, și ele, specifice fiecărui gen. Diferențele dintre pielea bărbaților și a femeilor sunt numeroase. Cu toate acestea, ambele sexe ar trebui să utilizeze produse hidratante și de protecție solară pentru a-și menține tegumentul în stare optimă.

Este adevărat că există puține produse specifice genului, dar trebuie să cunoașteți diferențele dintre tipurile de piele pentru a face o alegere corectă. De exemplu, bărbații trebuie să recurgă la un produs specific pentru îngrijirea feței, deoarece pielea lor poate suferi din cauza bărbieritului. Specialiștii spun că, deși există similitudini între pielea bărbaților și a femeilor, deosebirile determină îngrijirea necesară pentru a o menține în formă.

În primul rând, trebuie să precizăm faptul că pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Aceasta este alcătuită din trei straturi la nivel structural: epidermă, dermă și hipodermă, care, la rândul lor, au atașamente, cum ar fi părul, unghiile și glandele sudoripare. Există două mari variabile, iar testosteronul este una dintre ele. De fapt, acesta este hormonul care guvernează trăsăturile distinctive ale pielii bărbaților în raport cu pielea femeilor. Testosteronul oferă o structură diferită pielii bărbaților, atât pe față, cât și pe restul corpului. Pielea lor este mai grasă, mai groasă și îmbătrânește diferit. A doua cauză a acestei diferențe semnificative este bărbieritul zilnic la care sunt supuse fețele bărbaților. Acest proces este un stres semnificativ pentru piele.

Taguri articol: sfatul medicului piele

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.