23 Octombrie 2015
4416 accesări
71 comentarii

Ingrediente
Blat:

6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
150 g zahar
250 g miez de nuca (macinat)
un praf sare
2 lgt pudra pomelo/coaja de lamaie (optional)

Crema:

200g smantana pentru frisca (30% grasime)
190 g smantana 12 % grasime
60 g zahar
60 g miez de nuca intreg
5 g gelatina granule
25 ml apa

Decor:

120g glazura de ciocolata
miez de nuca

Mod de preparare

1.Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma cu prafulde sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma formata devine lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat. 4. Adauga galbenusurile peste albusurile batute si mixeaza pana la incorporare. 5. Pune in compozitie miezul de nuca si pudra de pomelo/coaja de lamaie si inglobeaza-le prim miscari fine cu o spatula. 6. Toarna compozitia intr-o tava standard de aragaz (a mea are dimensiunile 39x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Intinde compozitia ca sa acopere toata tava si scutura putin tava inainte de a o introduce in cuptor pentru 8 minute. Verifica daca s-a copt introducand o scobitoare in blat. 7. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul 5 minute sa se racoreasca apoi dezlipeste-l usor de pe hartia de copt si lasa-l sa se racoreasca complet. 8. Taie marginile blatului, iar apoi taie blatul in doua bucati inegale (eu am taiat una cu latimea de 18 cm si cealalta de 10 cm - dimenisunile depind si de tava pe care o vei folosi la montat), taie inclusiv hartia de copt cand tai blatul.
2.Crema: ATENTIE!!! Prepari crema cand ai blatul pregatit pentru asamblat. 1. Coace miezul de nuca intr-o tigaie sau in cuptor pentru cateva minute si apoi taie-l grosier. 2. Hidrateazi gelatina in apa si o dizolvi pe bain-marie apoi o lasi sa se racoreasca pana cand mixezi frisca. 3. Mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pana cand aceasta capata volum si devine aerata. Adauga smantana si gelatina hidratata si mixezi pana la inglobarea acestora.
3.Asamblare: 1. Pune bucata mai mare de blat cu tot cu hartia de copt (fiindca altfel se sfarama) intr-o tava pentru cozonac. 2. Toarna jumatate din crema, pune miezul de nuca copt si deasupra restul de crema. Acopera cu bucata mica de blat si introdu in frigider pentru cel putin 3 ore. 3. Scoate tava din frigider, pune un platou deasupra tavii si rastoarna cu grija prajitura. Da deoparte hartia de copt si taie capetele prajiturii apoi decoreaza cu glazura si cu miez de nuca.

Sursa: www.goodfood.ro

Taguri articol: reţete de prăjituri nuca smantana

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

34 comentarii

sambata, 5 iulie
f9qll
Dsagdt dezera

purchase amoxil online cheap - https://combamoxi.com/ buy amoxil tablets

vineri, 4 iulie
8w5eu
Lqeoiw qedqtp

medication for ed dysfunction - <a href="https://fastedtotake.com/">fastedtotake</a> buy cheap ed pills

miercuri, 2 iulie
00y6r
Wymwqz wdijkv

buy prednisone 10mg online - https://apreplson.com/ buy prednisone 10mg without prescription

29 iunie
kwu28
Wthssm ymbrct

coumadin 2mg cost - <a href="https://coumamide.com/">coumamide.com</a> brand hyzaar

27 iunie
herf5
Kzqshk zhcovf

buy nexium 40mg - <a href="https://anexamate.com/">nexiumtous</a> esomeprazole 20mg without prescription

26 iunie
5mjsl
Gewdcg pezjft

order augmentin 1000mg without prescription - <a href="https://atbioinfo.com/">atbioinfo</a> ampicillin generic

24 iunie
il54q
Lrbphw aynmff

zithromax 500mg without prescription - <a href="https://zyprmax.com/nebivolol5mg/">order bystolic 5mg online</a> nebivolol 20mg sale

22 iunie
sdaz2
Fklhnc vubgds

amoxil pill - <a href="https://combamoxi.com/ipratropium/">buy combivent 100mcg online cheap</a> combivent pill

19 iunie
h02gc
Hvautm ixvvgh

inderal 10mg canada - <a href="https://indexatenol.com/">order inderal 10mg sale</a> methotrexate ca

11 iunie
can you have sex while taking flagyl
Yyefic rlairh

I’ll certainly return to read more.

1234