11 Ianuarie 2016
38714 accesări
31 comentarii

Vulgaritatea, atitudinea arogantă şi vorbele urâte ale cadrelor medicale în sala de naşteri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt deja o legendă. Mai multe mămici constănţene s-au plâns de aceste condiţii, iar altele au decis să rupă tăcerea şi să povestească, pe un grup privat de pe Facebook, clipele de coşmar prin care au trecut când au ales să-şi aducă pe lume copiii la Spitalul Judeţean Constanţa.

Naşterea este un moment greu şi totodată special din viaţa unei femei. Totuşi, de mai mulţi ani, circulă „legende” despre atitudinea nepotrivită a angajaţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa faţă de tinerele mămici, chiar în momentul când ar avea nevoie cel mai mult de sprijin emoţional.


„Ceea ce se întâmplă în sala de naşteri a Spitalului Judeţean este mai rău ca în epoca de piatră. Pe viitoarele mămici care trebuie să nască zilele acestea şi vor să aleagă Spitalul Judeţean le rog din suflet să se răzgândească sau să aibă o persoană cu «tupeu» lângă ele. A fost nevoie de «scandal» pentru a schimba atitudinea anumitor personaje”

-declară Florina Voiculescu, o mamă care a născut recent şi s-a confruntat cu atitudinea arogantă a angajaţilor Spitalului Judeţean Constanţa.


Se pare că ceea ce se întâmplă nu este recent, ci durează de ani de zile.

„Eu tot la Spitalul Judeţean am născut prima dată, acum cinci ani; asistentele vorbesc foarte urât cu mămicile tinere. Erau unele care, fiind la prima naştere, ţipau sau făceau pe ele. Asistentele le vorbeau urât, spunându-le că la sex tot aşa ţipau”

-spune Adina Amalinei.

Mămicile trebuie să depună reclamaţii în scris

Deşi aceste poveşti circulă de ani buni printre mămicile care au născut la Spitalul Judeţean, se pare că nimeni din conducerea spitalului nu ştie sau nu a vrut să audă niciuna dintre aceste nemulţumiri, decât dacă ele sunt realizate în scris.


„Nu cunosc nimic din toate acestea. Atâta timp cât mămicile se adresează presei şi nu nouă şi nu primim nicio reclamaţie în scris, noi nu avem de unde să ştim ce se petrece şi nici nu putem lua măsuri. Avem nevoie de o reclamaţie în scris pentru ca în cazul demarării unei anchete administrative să avem o dovadă scrisă. Altfel, nu se pot aplica sancţiuni”-

declară Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Răspunsul conducerii spitalului scoate la iveală două realităţi: pe de o parte, aceasta nu este atentă la bunăstarea pacienţilor şi nici receptivă la problemele lor, iar pe de altă parte, pacienţii trebuie să înveţe să se lupte pentru drepturile lor.

Se pare că vulgaritatea în limbaj şi atitudinea urâtă a unor angajaţi ai Spitalului Judeţean sunt rezultatul unei lipse de educaţie elementară. Bunul simţ nu costă nimic, dar se găseşte tot mai rar în atitudinea unora.

Este important ca cei care se confruntă cu astfel de comportamente să nu le ţină sub tăcere. Ele trebuie raportate presei, dar şi instituţiilor în cauză, sub forma unor plângeri scrise, pentru a constitui o bază pentru eventualele anchete.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

31 comentarii

26 iulie 2016
ion
nastere

salut, daca vrei sa ai un urmas pe lumea asta, trebuie sa faci sacrificii enorme, de la 150 la 300 consultul lunar pentru sarcina din luna 1 la 2 si pana la a 9 a, apoi la nastere 1500 la 2000 la medic , 300 la 500 la anestezist, 100- la 200 la asistenta sefa si asa mai departe pana si 10 lei la badigard , iar conditiile sunt de rahat. pentru ce mai platim asigurari de sanatate ?????, daca totul este pe cheltuiala pacientului ???.Si nu numai atat parca zici ca trebuie sa-ti cumperi propriul copil ?????, nu mai pun la socoteala asisteta medicala zilnica care si aceea costa.Cum sa faca tinerii copii si sa creasca natalitatea acestui popor ??? in aceste conditii de jecmaneala si batjocora ????Rusine pt.clasa politica care a distrus sistemul de sanatate si la adus in colaps !!!!!

28 februarie 2016
MIHAI
castig

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

27 februarie 2016
mirela
slobozia spital

sa vedeti la slobozia pe sectie ce urat se vorbeste...cat de urat se poarta daca nu ,,decontezi,, nimic...si cata neglijenta este...cu mici exceptii din partea unora care isi dau interesul 100 %

6 februarie 2016
adevar
adevar

Un roman = animal = bolnav psihic care le face copii cu maimute . scopul distrugere poporele vecine . trebuie sa va dea presedentia romana in judecata si sa va da afara din UE

6 februarie 2016
adevar
adevar

Fasisti din Calarasi ce face astepta sa i extradez pe toti romani?

6 februarie 2016
adevar
adevar

Ce definitie are cuvantul sanatate tratamentele romane pentru distrugere poporele vecine?sa va luati romani din republica mea orcum o sa i extradez pe toti

6 februarie 2016
adevar
adevar

Scopul de tratament roman care este distrugere poporele vecine ?

24 ianuarie 2016
adevar
adevar

Explicati la presedentia romana ca daca Romania este alcatuita doar din criminali in UE traiesc oameni care o sa va ceara socoteala iar socoteala o sa fie viata voastra romani.

24 ianuarie 2016
adevar
adevar

Sa nu uitati si fasisti din Calarasi

24 ianuarie 2016
adevar
adevar

Intrebati pe presedintele roman de legatura personal ginecologie si traficul de femei.Deja ar trebui sa dea explicatii

1234
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir