Ştiri medicale
37948 accesări 11 Ianuarie 2016 33 comentarii

Scandal la Maternitatea Constanţa! Cine le terorizează pe mămici

Vulgaritatea, atitudinea arogantă şi vorbele urâte ale cadrelor medicale în sala de naşteri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt deja o legendă. Mai multe mămici constănţene s-au plâns de aceste condiţii, iar altele au decis să rupă tăcerea şi să povestească, pe un grup privat de pe Facebook, clipele de coşmar prin care au trecut când au ales să-şi aducă pe lume copiii la Spitalul Judeţean Constanţa.

Naşterea este un moment greu şi totodată special din viaţa unei femei. Totuşi, de mai mulţi ani, circulă „legende” despre atitudinea nepotrivită a angajaţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa faţă de tinerele mămici, chiar în momentul când ar avea nevoie cel mai mult de sprijin emoţional.


„Ceea ce se întâmplă în sala de naşteri a Spitalului Judeţean este mai rău ca în epoca de piatră. Pe viitoarele mămici care trebuie să nască zilele acestea şi vor să aleagă Spitalul Judeţean le rog din suflet să se răzgândească sau să aibă o persoană cu «tupeu» lângă ele. A fost nevoie de «scandal» pentru a schimba atitudinea anumitor personaje”

-declară Florina Voiculescu, o mamă care a născut recent şi s-a confruntat cu atitudinea arogantă a angajaţilor Spitalului Judeţean Constanţa.


Se pare că ceea ce se întâmplă nu este recent, ci durează de ani de zile.

„Eu tot la Spitalul Judeţean am născut prima dată, acum cinci ani; asistentele vorbesc foarte urât cu mămicile tinere. Erau unele care, fiind la prima naştere, ţipau sau făceau pe ele. Asistentele le vorbeau urât, spunându-le că la sex tot aşa ţipau”

-spune Adina Amalinei.

Mămicile trebuie să depună reclamaţii în scris

Deşi aceste poveşti circulă de ani buni printre mămicile care au născut la Spitalul Judeţean, se pare că nimeni din conducerea spitalului nu ştie sau nu a vrut să audă niciuna dintre aceste nemulţumiri, decât dacă ele sunt realizate în scris.


„Nu cunosc nimic din toate acestea. Atâta timp cât mămicile se adresează presei şi nu nouă şi nu primim nicio reclamaţie în scris, noi nu avem de unde să ştim ce se petrece şi nici nu putem lua măsuri. Avem nevoie de o reclamaţie în scris pentru ca în cazul demarării unei anchete administrative să avem o dovadă scrisă. Altfel, nu se pot aplica sancţiuni”-

declară Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Răspunsul conducerii spitalului scoate la iveală două realităţi: pe de o parte, aceasta nu este atentă la bunăstarea pacienţilor şi nici receptivă la problemele lor, iar pe de altă parte, pacienţii trebuie să înveţe să se lupte pentru drepturile lor.

Se pare că vulgaritatea în limbaj şi atitudinea urâtă a unor angajaţi ai Spitalului Judeţean sunt rezultatul unei lipse de educaţie elementară. Bunul simţ nu costă nimic, dar se găseşte tot mai rar în atitudinea unora.

Este important ca cei care se confruntă cu astfel de comportamente să nu le ţină sub tăcere. Ele trebuie raportate presei, dar şi instituţiilor în cauză, sub forma unor plângeri scrise, pentru a constitui o bază pentru eventualele anchete.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

33 comentarii

11 ianuarie 2016 Florina Voiculescu
Hai să facem ceva mămici!

Oare cum putem îmbunătății sistemul!? Oare există un reporter interesat de a spune o poveste completă și concretă care ar putea duce spre o schimbare în sistem!? Sau așteptăm un caz ca la maternitatea unde au ars copii!? Sau un caz precum colectiv!? Unde vom mai protesta puțin și apoi vom uita până la o nouă tragedie

11 ianuarie 2016 genoveva-gina
real!!!!!

La Mangalia maternitatea e IREPROSABILA!!! Si personalul medical de asemeni ! Stiu ca suna ireal dar .......chiar se poate! Felicitari echipei !!!!

11 ianuarie 2016 Anonim
Fetita strangulata la nastere

Si acum 14 tot asa se intimpla ...am nascut o fetita in spitalu jud Constanta nimeni nu mi_azis ca sa nascut cu acea malformatie si mentionez ca si acum 14 tot asa de intimpla ,,,am ineput sa am dureri seara la 23 am nascut abia dimineata la 5 am fost inchisa intro camera si lasata sa tip am nascut jumate pe pat si au venit xcind au vz ca nu mai am putere sa tip .....e vai de mamele ce nasc in maternitatea constanta .......de atunci ma confrunt cu 11 boli la fetita imi pare rau dar asta e sistemu din ct

11 ianuarie 2016 roxana
este adevarat

Am nascut acum o luna ... si vreau sa va zic ca am stat 12 ore pana a venit cineva si a spus foarte clar ... ma costa 800 de ron doctoru ca sa ma asiste plus asistente anestezist si moasele ca sa va zic asa o nastere pt care doctorii .. asistentele si restu sunt platiti... am scos din buzunar 13 milioane ca sa pot fi tratata cat de cat binisor... rusine ... tara asta este un dezastru ... ar trebui concediati toti de la urgente pana la ultimu etaj

11 ianuarie 2016 Monica
Adevărat

Sunt sub orice critica asistentele,vb acum de cele de la salonul de tratamente de la urgență! Am văzut acolo o doamna care nu se putea tine pe picioare sa meargă la toaleta si ele se făceau ca nu o aud când le striga...Sa dat jos de pe targă săraca,bineînțeles ca a căzut rău,atunci au reacționat si ele când au început să-i zică ca a doua oară acolo jos o sa rămână!!!

11 ianuarie 2016 Nicoleta
Trist dar adevărat!

Bună ziua! Ma numesc R.Nicoleta și am născut acum 7 ani și era aceeași problema în sala de nașteri, eu nu am fost băgată în seama 13 ore in schimb am primit vb urate iar după 13 ore de chin și-au amintit și mi-au făcut un control pt k eu aveam apa rupta de acasă iar domnul doctor Boteanu s-a speriat pt ca inima copilului nu mai bătea normal și m-a băgat în operație iar soțul meu era plecat la Basarab la acte la mama sa, Iar când a aflat acest amănunt doamna asistenta m-a lăsat dezbrăcată, mi-a zis clar ca ea pleacă pana vine soțul meu, ce facem??? Eu i-am explicat ca n-am bani iar ea atunci a plecat fără sa ma mai îmbrace.... pana nu m-a dat pe salon am stat.dezbrăcată. Rușine rușine

11 ianuarie 2016 Flori
Adevarat

Asa este ! Se întâmpla lucruri cumplite in acest spital . Chiar si la Urgente, stai o vesnicie si toata lunea te tratează cu indiferenta. Si ele, mândrele, asistentele si doctoritele de la urgente se pozează in camera de garda si pozează pe Facebook ! Asa ca, ce sa mai vorbim ... Niste individe lipsite de bun simt si profesionalism !

11 ianuarie 2016 NICOLETA
FOARTE ADEVARAT

din nefericire este foarte adevarat.pe la maternitate nu am trecut inca.dar la upu da si din pacate confirm ca este dezastru ore de asteptare si scuza lor permanenta nu avem personal.dar sa nu ii uitam pe cei carora le pasa si se straduiesc sa-i acopere pe ceilalti exemplu bun ar fi cei de la cardio.dar ma repet din pacate cei nepasatori sunt majoritari

11 ianuarie 2016 Monica
trist dar adevarat !

Este adevarat ce se intampla acolo, iar toate astea nu sunt de acum va garantez ca si in anii 80 se purtau foarte urat. Te lasau pana nasteai singura ca ele trebuiau sa isi bea cafeluta ! Rusine !

11 ianuarie 2016 Georgiana
Faceti o schimbare

este adevărat ce-ia ce se întâmplă la spital......se spune ca este urgenta vai de urgenta te lasă să stai ore întregi pe targa Si pana nu te vede ca mai ai Putin și mori nu te baga în seama trebuie făcutăo schimbare dar asta trebuia făcută de mult.......in fine nu are rost sa scriu mai mult de atât ca ori cum nu se va lua nici o măsură nu are rost

1234
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.