Ştiri medicale
37946 accesări 11 Ianuarie 2016 33 comentarii

Scandal la Maternitatea Constanţa! Cine le terorizează pe mămici

Vulgaritatea, atitudinea arogantă şi vorbele urâte ale cadrelor medicale în sala de naşteri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt deja o legendă. Mai multe mămici constănţene s-au plâns de aceste condiţii, iar altele au decis să rupă tăcerea şi să povestească, pe un grup privat de pe Facebook, clipele de coşmar prin care au trecut când au ales să-şi aducă pe lume copiii la Spitalul Judeţean Constanţa.

Naşterea este un moment greu şi totodată special din viaţa unei femei. Totuşi, de mai mulţi ani, circulă „legende” despre atitudinea nepotrivită a angajaţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa faţă de tinerele mămici, chiar în momentul când ar avea nevoie cel mai mult de sprijin emoţional.


„Ceea ce se întâmplă în sala de naşteri a Spitalului Judeţean este mai rău ca în epoca de piatră. Pe viitoarele mămici care trebuie să nască zilele acestea şi vor să aleagă Spitalul Judeţean le rog din suflet să se răzgândească sau să aibă o persoană cu «tupeu» lângă ele. A fost nevoie de «scandal» pentru a schimba atitudinea anumitor personaje”

-declară Florina Voiculescu, o mamă care a născut recent şi s-a confruntat cu atitudinea arogantă a angajaţilor Spitalului Judeţean Constanţa.


Se pare că ceea ce se întâmplă nu este recent, ci durează de ani de zile.

„Eu tot la Spitalul Judeţean am născut prima dată, acum cinci ani; asistentele vorbesc foarte urât cu mămicile tinere. Erau unele care, fiind la prima naştere, ţipau sau făceau pe ele. Asistentele le vorbeau urât, spunându-le că la sex tot aşa ţipau”

-spune Adina Amalinei.

Mămicile trebuie să depună reclamaţii în scris

Deşi aceste poveşti circulă de ani buni printre mămicile care au născut la Spitalul Judeţean, se pare că nimeni din conducerea spitalului nu ştie sau nu a vrut să audă niciuna dintre aceste nemulţumiri, decât dacă ele sunt realizate în scris.


„Nu cunosc nimic din toate acestea. Atâta timp cât mămicile se adresează presei şi nu nouă şi nu primim nicio reclamaţie în scris, noi nu avem de unde să ştim ce se petrece şi nici nu putem lua măsuri. Avem nevoie de o reclamaţie în scris pentru ca în cazul demarării unei anchete administrative să avem o dovadă scrisă. Altfel, nu se pot aplica sancţiuni”-

declară Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Răspunsul conducerii spitalului scoate la iveală două realităţi: pe de o parte, aceasta nu este atentă la bunăstarea pacienţilor şi nici receptivă la problemele lor, iar pe de altă parte, pacienţii trebuie să înveţe să se lupte pentru drepturile lor.

Se pare că vulgaritatea în limbaj şi atitudinea urâtă a unor angajaţi ai Spitalului Judeţean sunt rezultatul unei lipse de educaţie elementară. Bunul simţ nu costă nimic, dar se găseşte tot mai rar în atitudinea unora.

Este important ca cei care se confruntă cu astfel de comportamente să nu le ţină sub tăcere. Ele trebuie raportate presei, dar şi instituţiilor în cauză, sub forma unor plângeri scrise, pentru a constitui o bază pentru eventualele anchete.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

33 comentarii

24 ianuarie 2016 adevar
adevar

Din cauza strainele abuzate si cu copii furati din personalul din ginecologie Constanta o sa intrati in doliu national . pe personal sa intrebati de ce va mor rudele in toata Romania

24 ianuarie 2016 adevar
adevar

Ei romani cand o sa intrati in doliu national exact in ginecologie Constanta sa va interesati de ce vau murit rudele

24 ianuarie 2016 adevar
adevar

Daca nu imi dai copii o sa intre romani in doliu national .sa te caute pe tine pentru abuzurile cu straine

24 ianuarie 2016 adevar
adevar

Din cauza lor o sa intrati in doliu national . romani va asiguri ca o sa intrati in doliu national

12 ianuarie 2016 Cioranu Vasilica
Spitalul Judetean Constanta

Eu am nascut acum 7 luni la spitalul din Constanța ma trimis de la Harsova la ora 00:00 noaptea cu apa rupta de la ora 16:00 si nu am putut naste normal din cauza ca fetita a avut cordonul ombilical infasurat dupa gat iar medicul Niculescu Costin ma tinut cu apa rupta 24 de ore si vorbindumi foarte obscen împreună cu asistentele ca pot sa nasc natural si ca vreau eu cezariană,ia cerut sotului suma de 1500 ca sami faca operatie daca nu ma lasaa sa mor împreună cu bebe dupa ce sotul ia dat suma de bani pa care a ceruto atunci ma bagat in sala de operație.Fetita sa nascut foarte vanata si mi-a inghitit lichid din cauza ca am stat cu apa rupta 24 de ore si am stat internata 10 zile ca sa se faca fata bine.Asistentele vorbesc foarte urat iar medicii si asistentele pana cand nu le dai bani mori cu zile.

12 ianuarie 2016 Ana
Acelasi lucru se intampla in maternitatea din Brasov

Eu am nascut acum 7 ani in maternitatea din Brasov.Nu au gasit paturi in camerele de travaliu, au gasit un pat in sala de nasteri.Acolo am stat 12 ore.Era o tigancusa se chinuia sa nasca si a facut pe ea in pat.A venit femeia de servici revoltata , cu un vocabular foarte bine dezvoltat. (parca facuse in patu ei de acasa).

12 ianuarie 2016 Mirela
Maternitatea Calarasi

Am 4 copii ,nascuti in Calarasi ,nasteri normale si am fost tratata ca un copil adica mi sa vb frumos si am avut parte de atentie! Aici in Ct tot spitalul e o problema , am avut o problema de sănătate cu socrul si am stat la camera de garda 48 ore ca sa-mi spuna apoi ca problemele de sănătate nu e urgenta medicala plus o sumedenie de nereguli. Mai rau ,am chemat salvarea ca copilul meu avea insuficienta respiratorie si a venit dupa20 min cu 2 asistenti tineri care erau foarte pasivi si plini de glume iar eu speriata si tulburata dar multumita ca copilul isi revenise înainte sa vina ei.

12 ianuarie 2016 Georgiana
Foarte trist

Nu am avut ocazia de a naste un copil,am avut ocazia de a pierde un copil din pacate la o varsta destul de mica cred eu 20 de ani...dar am dat peste aceleasi intamplari,ne placute din nefericire...am fost luata de acasa la ora 18:00 de urgenta din cauza durerilor groaznice pe care le aveam dupa 5 zile dupa ce am pierdut copilul..in ambulanta eram singura dar pe drum a trebuit sa faca o oprire de vro 2 ore pt un copil care avea senzati de voma de la insolatie...2 ore am stat in ambulanta singura in fata porti la acel pacient..intr-un final am ajuns la urgenta ,ma lasat in fata spitalului iar doctora a inceput sa urle ca nu este obligatia ei de a avea grija de mine si de ma lua cu targa pana in spital ca pot merge si singura

12 ianuarie 2016 Andreea
Maternitatea un dezastru

Am trecut si eu pe la maternitate in urma cu 7 ani.Un dezastru! Asistentele tipau la mine si ma insultau intr-un mare fel, am zis OK poate ca am gresit si eu pe undeva.La cateva ore de la nastere i-am spus uneia din asistente ca am nevoie la toaleta, am intrebat-o daca am voie sa merg si daca ma poate ajuta sa ajung pana acolo, mi s-a spus "ASTEAPTA"! AM ASTEPTAT...am asteptat mai bine de jumatate de ora(in acest timp nu am mai vazut pe niciuna la fata) m-am hotarat sa merg singura pentru ca nu mai era de asteptat.Fiind slabita clar ca am lesinat in toaleta.Noroc cu o infirmiera ca i s-a facut mila de mine si m-a dus inapoi in pat.Fiind o mamica destul de tanara(20ani) a2a zi m-am trezit cu una din asistente in salon...nu,nu a venit sa vada daca suntem bine.. a venit sa ma intrebe "auzi fetito cu copilul asta ce faci? Il pastrezi sau ni-l lasi noua pe cap?" M-a lasat fara cuvinte dar nu fara reactie...imediat dupa ce a terminat ce avea de zis a si zburat cutia de NAN.Pacat ca nu a atins-o pe niciunde.Drept pedeapsa nu mi s-a mai adus seringa cu lapte pentru cea mica timp de 6 ore.Normal ca am mers in camera asistentelor sa intreb de ce nu am primit laptele si explicatia pe care o ceream a fost "DISPARI" ne-am certat,ne-am amenintat...am dat si bani,al meu sot a adus si cateva cutii de lapte praf in plus.Am vorbit si cu pediatrul si mi s-a zis ca eu sunt de vina! Normal ca eu eram vinovata..aveam 20 de ani...aveam copil nou nascut...si am reactionat gresit la intrebarea "auzi fetito,cu copilul asta ce faci? Il pastrezi sau ni-l lasi noua pe cap?" Probabil trebuia sa-i daruiesc asistentei un buchet de cel putin 101 trandafiri sa o pup si sa-i multumesc pentru grija deosebita ce mi-o poarta!

11 ianuarie 2016 Mihaela
Acelasi mod de a trata problemele

Problema este generala..toata Romania e o cloaca...pentru ca nu facem decat sa vedem aschia din ochiul vecinului...nu se vad decat lucrurile facute prost...oamenii dedicati au cazut in umbra...generalizam si le facem rau tuturor.Iar presa e avida dupa astfel de subiecte,ca de!..da mai bine mahalaua. Trebuie sa ne trezim cu toti ,de la mic la mare!

1234
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.