Sfatul medicului
586 accesări 17 Februarie 2022 0 comentarii

Soluții pentru ameliorarea simptomelor date de mastită

Mastita este o infecție a țesutului mamar care afectează destul de des femeile care au bebeluși și alăptează. Cu toate că nu este o afecțiune care pune în pericol sănătatea bebelușului, este dureroasă și incomodă pentru mamă. Din fericire, în ziua de azi există o mulțime de remedii naturale care pot fi folosite pentru a accelera recuperarea și pentru a gestiona simptomele. Potrivit dr. Liliana Moga, mastita se dezvoltă în primele trei luni de la naștere, dar sunt șanse ca acest lucru să se întâmple mai târziu.

De cele mai multe ori, afectează un sân și se manifestă prin simptome asemănătoare gripei. De asemenea, se manifestă și prin întărirea și supraîncălzirea zonei toracice, iar cauza principală este blocarea laptelui în canale. Din păcate, acesta rămâne în sân până când infecția este tratată. Totuși, afecțiunea are de-a face și cu proliferarea unor bacterii care pătrund ușor în sân, prin mamelon. Pentru a vă ameliora starea, puteți recurge la folosirea unui remediu foarte simplu, care constă în aplicarea locală a compreselor calde și reci, deci, pe scurt, o terapie relaxantă ce reduce inflamația și durerea cauzate de mastită. Efectele sale activează circulația, îmbunătățesc fluxul de lapte și reduc obstrucția.

Pentru început, înfășurați o sticlă cu apă fierbinte într-un prosop subțire și aplicați-o pe sânul infectat timp de 15 minute. Apoi, înfășurați mai multe cuburi de gheață într-un alt prosop și lăsați-le să stea încă cinci minute. Repetați tratamentul de două sau trei ori, până când boala este ameliorată.

Taguri articol: sfatul medicului boala durere simptome terapie tratament bebe mastita remedii naturale recuperare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.