Stil de viaţă sănătos
2125 accesări 29 Ianuarie 2017 0 comentarii

Sportul are acelaşi efect ca medicaţia antidepresivă

Potrivitdr. Ionel Oţel, medic specialist cardiolog, sportul este unul dintre cele mai bune medicamente la care putem apela, dacă dorim să avem o inimă sănătoasă şi dacă vrem să fim fericiţi. Mai mult, acest „tratament” este gratuit, nu costă decât o oră din timpul liber. Astfel, medicul specialist ne vorbeşte despre câteva beneficii pe care le are sportul, cu precădere joggingul:

„În primul rând, menţionez că sportul este antidepresiv. Există studii în care s-a comparat efectul medicamentelor antidepresive cu efortul fizic şi s-a constatat că au acelaşi efect antidepresiv. Mai mult, sportul creşte încrederea în sine, creşte numărul de conexiuni neuronale, tonusul muscular, imunitatea, longevitatatea şi potenţa sexuală. Însă câte persoane se mai preocupă de promovarea şi practicarea sportului? Câţi mai ies să alerge pe malul mării, măcar o oră în fiecare zi? Aerul de pe plajă este extraordinar, este încărcat, umed, nu are bacterii, este extrem de benefic pentru sănătate”.

Potrivit dr. Ionel Oţel, cel mai bun sport, pe care ar trebui să îl practicăm cu toţii, atâta vreme cât nu există contraindicaţii de la medicul curant, este alergatul în extrerior, nu în sala de sport.

„Organismul este făcut în aşa fel încât să putem merge mult şi să alergăm. Îmi pare rău că la Constanţa nu se organizează crosuri, maratoane, tot timpul ar trebui să se organizeze, cu ocazie. Trebuie să se promoveze acest aspect, oamenii trebuie sfătuiţi şi încurajaţi”, mai precizează dr. Ionel Oţel, specialist cardiolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.