Copilul
1387 accesări 16 Februarie 2016 0 comentarii

Tabletele şi telefoanele nu sunt jucării! Pot provoca daune serioase ochilor copiilor

Telefoanele inteligente şi tabletele au intrat de mult timp pe mâna copiilor care, pe măsură ce învaţă să le folosească, devin tot mai dependenţi de aceste dispozitive. Nu este nimic rău ca cei mici să fie în pas cu tehnologia, însă medicii avertizează că acestea nu sunt jucării, iar timpul petrecut în faţa ecranului trebuie limitat, altfel vederea copiilor poate fi afectată serios.

Ochii adulţilor sunt diferiţi de cei ai copiilor, în sensul în care, pe măsură ce înaintăm în vârstă, cristalinul devine mai rezistent la lumina albastră emisă de ecranele dispozitivelor electronice. În timp, expunerea frecventă şi îndelungată la surse de lumină albastră poate avea efecte nocive asupra retinei celor mici.
În plus, dacă în trecut miopia apărea la copii şi adolescenţi din cauza cititului de aproape, mai ales la lumină slabă sau artificială, acum se pare că telefoanele şi tabletele sunt principalii factori de risc. Dr. Eliza Avram, medic primar oftalmologie, sfătuieşte părinţii să nu-şi lase copiii să petreacă prea mult timp în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

„Părinţii trebuie să-i urmărească pe copii, încă de la vârsta de trei ani, să observe dacă le fug ochii sau dacă nu văd la distanţă şi să vină cu ei la medic, astfel încât tratamentul de corecţie optică să înceapă din timp”, declară medicul oftalmolog.

Taguri articol: copilul copii oftalmologie ochi vedere

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.