Boli şi afecţiuni
1606 accesări 20 Mai 2016 0 comentarii

Tot mai mulţi copii şi tineri, afectaţi de boli inflamatorii intestinale

Bolile inflamatorii intestinale (BII) pot apărea la oricevârstă, însă cele mai multe cazuri se înregistrează la persoanele tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, potrivit specialiştilor gastroenterologi. BII apar pe un fond de predispoziţie genetică accentuat de factorii de mediu, mai ales de regimul alimentar.
Aceste afecţiuni se caracterizează prin diaree cronică, scaune cu sânge, mucus şi puroi, apărute atât ziua, cât şi noaptea, dureri abdominale, febră, dispariţia apetitului şi scădere în greutate. Orice persoană care dezvoltă aceste simptome o perioadă mai lungă de patru săptămâni trebuie să se prezinte de urgenţă la medic.
Simptomele bolilor inflamatorii intestinale pot fi comune cu ale altor afecţiuni ale tractului gastrointestinal, de aceea sunt mai greu de diagnosticat. Netratate şi necontrolate, aceste boli pot crea complicaţii: ocluzie, malabsorbţie şi malnutriţie, supuraţii, cancer de colon etc.
„Am remarcat o creştere de circa 8-10 ori a acestor afecţiuni în ultimul deceniu, în special la copii, adolescenţi şi adulţi tineri, ca urmare a modificării stilului de viaţă. Atât pacienţii cu boli inflamatorii intestinale, cât şi familiile acestora au nevoie de suport pentru a depăşi sau a face faţă poverii unor afecţiuni cronice inflamatorii intestinale, invalidante, diza-bilitante şi costisitoare, precum boala Crohn sau colita ulcerativă”, a declarat dr. Liana Gheorghe, specialist gastroenterolog.
Cu o diagnosticare corectă şi un tratament adecvat, pacienţii cu BII pot avea o viaţă normală.

Taguri articol: boli şi afecţiuni boli de stomac

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.