Prof. dr. Iusuf Timurlenc, medic primar chirurgie generală, coordonatorul departamentului de proctologie din cadrul Medical On Group Constanţa

Prof. dr. Iusuf Timurlenc, medic primar chirurgie generală, coordonatorul departamentului de proctologie din cadrul Medical On Group Constanţa
Prof. dr. Iusuf Timurlenc, medic primar chirurgie generală, coordonatorul departamentului de proctologie din cadrul Medical On Group Constanţa
Sfatul medicului
5942 accesări 30 Ianuarie 2017 0 comentarii

Tratamente pentru hemoroizi. Se poate şi fără operaţie?

Tratamentele pentru hemoroizi au existat din cele mai vechi timpuri, această afecţiune fiind una foarte veche şi foarte studiatăde către specialişti. Există tratamente adevărate pentru hemoroizi? Au efectul dorit? Se poate şi fără operaţia chirurgicală clasică?

La aceste întrebări ne răspunde prof. dr. Iusuf Timurlenc, medic primar chirurgie generală, coordonatorul departamentului de proctologie din cadrul Medical On Group Constanţa.

Dacă eşti una dintre acele persoane care îşi pune aceaste întrebări, ei bine, află că hemoroizii se pot trata cu uşurinţă. Există o multitudine de tratamente pentru hemoroizi, pe care le poţi încerca.

Clinica „Proctoline” Constanţa este specializată în tratamentul ambulatoriu pentru hemoroizi şi fisuri anale. Tratamentul Proctoline se desfăşoară fără internarea pacientului. Acesta nu este scos din sfera preocupărilor sale, iar absenţa anesteziei elimină o serie de complicaţii anestezico-chirurgicale posibile. Ca şi în cazul oricărei afecţiuni, cel mai bun tratament pentru hemoroizi este prevenirea.

„Scaunele tari duc la depunerea unui efort prea mare pentru eliminarea lor, iar acest efort suplimentar duce la apariţia hemoroizilor. Scaunele tari agresează acei hemoroizi deja existenţi, făcându-i să sângereze. Depunerea unui astfel de efort în mod constant, fără nicio modificare în comportament, dietă şi mo­dul de viaţă, va duce la apariţia hemoroizilor”, a declarat medicul specialist din cadrul Medical On Group Constanţa.Aşadar, dacă nu doriţi să suferiţi o operaţie pentru hemoroizi, medicul proctolog vă dă două sfaturi simple: mâncaţi sănătos şi faceţi exerciţii fizice.

Când ar trebui să mergem la doctor, pentru un diagnostic pentru hemoroizi?Este posibil ca uneori să simţiţi mâncărimi şi durere. Cu toate acestea, există şi alte afecţiuni sau probleme ce ţin de zona anală, precum fisurile anale, care au aceleaşi simptome ca hemo-roizii. Pentru a fi siguri că în cazul dumneavoastră este vorba de hemoroizi, ar trebui să mergeţi la medicul specialist. Nu în-cercaţi să trataţi ceva de care credeţi că suferiţi, când este posibil să fie vorba de altceva, poate mai serios.

„Hemoroizii interni necesită, de asemenea, opinia unui medic. În acest caz, hemoroizii pot fi uşor diagnosticaţi dacă pot fi localizaţi, cum se întâmplă în cazul hemoroizilor interni. Aceştia prolabează prin anus sau cauzează sângerări rectale. Deşi poate fi o experienţă stân-jenitoare, este mai bine ca un medic calificat să pună un diagnostic corect şi să re-comande tratamentul cel mai eficient, pentru cazul fiecărui pacient în parte”, recomandă dr. Iusuf Timurlenc .

În Constanţa, clinica Proctoline este prezentă de peste 13 ani, iar de 5 ani şi în Tulcea. Aici lucrează numai medici specialişti cu experienţă, care bene-ficiază de aparatură performantă.

În cadrul unui program de sănătate ano-rectală, echipa de medici specialişti, condusă de prof. univ. dr. Iusuf Timurlenc, va stabili diagnosticul şi va oferi cea mai potrivită soluţie de tratament.

Pentru programări, aveţi la dispoziţie numerele de telefon: 0241.548.463, 0726.676.750, dar şi adresa b-dul Tomis, 142 A, et. 2.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.