Sfatul medicului
235 accesări 12 Martie 2018 0 comentarii

Vaccinarea ne poate feri de infectarea cu hepatită

Foarte mulţi constănţeni sunt diagnosticaţi an de an cu hepatită virală, ceea ce reprezintă un real pericol pentru sănătate. Tocmai de aceea, reprezentanţii Fundaţiei „Baylor Marea Neagră” atrag atenţia că vaccinarea este cel mai eficient mod de a ne feri de infectare.

Aceştia precizează că vaccinarea împotriva hepatitei B este indicată mai ales persoanelor din grupele cu risc crescut de infectare, cum ar fi pacienţii care necesită transfuzii de sânge sau tratamente cu derivate de sânge (plasmă, factori de coagulare), persoanele care lucrează în domeniul sănătăţii, medicii stomatologi.

În aceeaşi categorie sunt incluse persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali, pacienţii care sunt supuşi hemodializei, utilizatorii de droguri intravenoase, persoanele care suferă de boli cronice de ficat, persoanele infectate cu HIV. Totodată, trebuie să se vaccineze şi persoanele care au primit transfuzii repetate sau produse pe bază de sânge uman, dar şi cele care călătoresc/locuiesc în zone endemice pentru hepatita B pentru o perioadă mai mare de şase luni.

Taguri articol: sfatul medicului vaccinare boli diagnostic tratament

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.