01 Decembrie 2015
1504 accesări
0 comentarii

Ziua mondială de luptă împotriva SIDA a venit cu o veste bună: propagarea epidemiei SIDA a fost redusă. În prezent, există acces la tratamentele care pot salva vieţile celor care se luptă cu boala, iar numărul infectărilor cu HIV şi deceselor provocate de acest virus a scăzut.

Potrivit Programului Naţiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS), 15 milioane de persoane infectate cu virusului HIV au acces la tratamentele care le pot salva vieţile. De asemenea, începând cu anul 2000, infectarea cu HIV s-a redus cu 35 la sută, iar din 2004, decesele au scăzut cu 42 la sută.

Atunci când au fost depistate pentru prima dată de medici, Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA) păreau să fi apărut din senin. Între timp, specialiştii în genetică au aflat originea virusului şi au dezvoltat tratamente pentru combaterea lui.

De la debutul epidemiei, aproximativ 78 de milioane de persoane au fost infectate cu HIV, dintre care aproape 39 de milioane au murit.

UNAIDS îşi propune ca în următorii 15 ani să combată definitiv virusul HIV. Pentru ca epidemia să fie eradicată, tratamentele trebuie să ajungă la toate persoanele infectate. De aceea, Organizaţia Naţiunilor Unite solicită ca, până în 2020, să fie investite aproximativ 29 miliarde de euro în lupta împotriva SIDA.

Taguri articol: boli şi afecţiuni sida

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir