Remedii naturiste
1678 accesări 20 Ianuarie 2016 0 comentarii

Vreţi să treceţi cu bine de sezonul răcelilor? Consumaţi ceapă!

Ceapa este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteţi consuma iarna, deoarece ajută în prevenirea şi combaterea răcelilor. Adăugată în salate, ronţăită ca atare sau aplicată în anumite zone ale corpului, ceapa ţine bolile la distanţă şi face minuni pentru sănătate.
Ceapa este deja cunoscută pentru conţinutul bogat în vitamina C datorită căruia pre-vine răcelile. Ceaiul de foi de ceapă combate eficient tusea, iar infecţiile urechii pot fi tratate prin aplicarea a două-trei picături de soluţie de ceapă în ureche.
În medicina tradiţională, ceapa reuşeşte să combată febra peste noapte prin aplicarea pe talpa piciorului a unui strat de ceapă tocată. După aceea, este încălţată o şosetă groasă înmuiată în oţet diluat. Acest remediu este recomandat mai ales în cazul copiilor, dacă temperatura nu atinge valori îngrijorătoare.
„Febra este un mecanism natural de apărare a organismului, iar dacă cel mic o suportă bine, nu este necesară administrarea de medicamente antitermice”, declară dr. Cristina Mihai, medic primar pediatrie.

Taguri articol: remedii naturiste pediatrie ceapa febra boli tuse răceli

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.