Sfatul medicului
1744 accesări 28 Februarie 2016 0 comentarii

Alăptarea bebeluşului, sfaturi de la specialişti

Alăptarea la sân prevede pregătirea copilului şi a mamei în vederea înde-plinirii anumitor condiţii. Printre acestea, poziţia pentru alăptat care trebuie să fie confortabilă deopotrivă pentru mamă şi copil.

În general, la o bună secreţie lactată, copilul va suge un singur sân la o masă pe care îl evacuează complet. Dacă bebeluşul nu s-a săturat, se poate continua cu celălalt sân urmând ca la prânzul următor să se înceapă cu acesta pentru golirea sa completă şi stimularea astfel a secreţiei lactate.

„Sugarul trebuie să fie treaz şi să fie lăsat să plângă câteva minute înainte de a-l pune la sân. Durata suptului va fi în medie 15-20 minute, prezentând diferenţe individuale. În funcţie de preferinţa mamei, se va adopta, fie poziţia de decubit lateral, fie poziţia şezândă.Unele femei se confruntă cu probleme de alăptare care necesită ajutor de specialitate pentru a fi ameliorate. Dintre acestea, amintim angorjarea sânilor, adică o umplere excesivă a sânilor cu lapte, cauzată de obicei de un dezechilibru dintre rezerva de lapte şi cerinţele copilului.Dacă sânii sunt angorjaţi au dimensiuni crescute, sunt fermi şi dureroşi. În angorjarea severă, mamelonul se poate aplatiza, iar areola devine foarte dură. Copilul nu va putea fi pus la sân şi nu va putea să capete lapte suficient.Dacă simptomele nu se ameliorează după alăptare se aplică comprese reci, analgezice, antiinflamatoare şi purtarea unui sutien special potrivit”

a explicat dr. Cristina Mihai, medic pediatru.

Taguri articol: bebe sfatul medicului alaptare la san Cristina Mihai sfaturi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.