20 Septembrie 2022
243 accesări
0 comentarii

Boala Crohn este o tulburare cronică caracterizată de accese, ceea ce înseamnă că există perioade când pacientul se simte bine și perioade când se simte rău. Deoarece produsele lactate și stresul agravează simptomele bolii Crohn, va trebui să le evitați pe ambele.

Ce este sigur este că nu-i deloc ușor să trăiți cu această afecțiune, mai ales că ea este asociată cu bolile inflamatorii ce afectează intestinele. Deși episoadele provocate de ea variază în intensitate, boala Crohn afectează calitatea vieții pacienților. În general, are o componentă genetică, dar și anumite bacterii și virusuri care alterează funcționarea corectă a organismului ce susțin dezvoltarea sa. Mai mult, factori precum anxietatea, stresul și un stil de viață nesănătos pot agrava starea bolnavului.

Din păcate, până în prezent cercetătorii nu au reușit să găsească un leac pentru această boală. Bolnavii au, însă, la dispoziție diverse tratamente pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții, precizează dozadesanatate.ro. Pe lângă tratamentul prescris de medic, pacienții cu boala Crohn trebuie să-și monitorizeze atent dieta, pentru a nu se simți rău. Însă, de îndată ce durerea, balonarea și diareea revin, pacientul va trebui să-și modifice dieta. Pe scurt, dacă suferiți de boala Crohn, anumite alimente vă vor cauza durere sau alte simptome asemănătoare în primele 30-120 de minute de la servirea mesei. De fapt, când alimentele consumate ajung în intestine, reacția negativă este aproape instantanee. Pentru a vă proteja sănătatea, este indicat să serviți porții mici pe tot parcursul zilei și să evitați mesele foarte copioase, astfel încât reacția negativă să nu fie foarte intensă. De asemenea, nu uitați nici să mestecați alimentele bine și să vă odihniți pentru 30 de minute după fiecare masă.

Taguri articol: sfatul medicului anxietate balonare alimente

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii