Sfatul medicului
1719 accesări 09 Ianuarie 2017 0 comentarii

Aspirina şi paracetamolul în exces pot duce la cancer vezical

Cancerul de vezică urinară este o afecţiune în care celulele canceroase se formează în ţesuturile vezicii urinare. Există o serie de factori de risc pentru cancerul vezical: fumatul, mediul de lucru, factorii virali, anumite medicamente, abuzul de analgezice (fenacetină, paracetamol, aspirină). De asemenea, persoanele care consumă frecvent carne la grătar sau prăjită, apă clorinată şi apă bogată în nitriţi şi nitraţi au un risc mare de a dezvolta cancer vezical. Infecţiile urinare cronice, repetate, precum şi alte afecţiuni ale apa-ratului urinar pot, de asemenea, duce la declanşarea cancerului vezical.

„Atenţie mare la cauzele infecţiilor urinare la bărbaţi! Orice infecţie urinară la bărbaţi trebuie să ridice suspiciunea unui cancer vezical, mai ales dacă pacientul respectiv este supraponderal sau obez”, a declarat dr. Gianina Gabriela Şotilă, medic specialist nefrolog, Medstar General Hospital.

Chiar şi atunci când o tumoră vezicală este complet îndepărtată, există un risc ridicat de formare a unei noi tumori în aceeaşi sau în altă regiune. Din acest motiv, cei ce au avut cancer vezical trebuie să rămână sub control medical periodic. Dacă aveţi orice disconfort, trebuie să vă adresaţi de urgenţă unui specialist.

Pentru detalii, programări şi consiliere, apelaţi numerele de telefon Medstar General Hospital: 0241.638.251, 0722.574.250.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.