27 Iunie 2017
3551 accesări
0 comentarii

La viitoarea mamă, toxoplasmoza trece deseori neobservată sau rămâne benignă, totuşi, poate contamina fătul. La începutul sarcinii, riscul transmiterii este mic, dar consecinţele sunt grave: avort, probleme cerebrale, afectarea vederii copilului în copilărie. Spre sfârşitul sarcinii, riscul de transmitere este mult mai ridicat (90%), dar consecinţele sunt mai puţin grave pentru bebeluş.

„Această infecţie este transmisă de un parazit, toxoplasmoza gondii, care se găseşte în intestinele pisicii sau ale altor tipuri de animale, dar şi în pământ. Toxoplasmoza este o boală benignă care se caracterizează prin absenţa simptomelor sau prin simple semne de gripă. Pentru a preveni infecţia, trebuie să se respecte regulile simple de igienă, trebuie spălate foarte bine crudităţile, viitoarea mamă să nu mănânce în localuri publice şi să consume carnea foarte bine fiartă. De asemenea, este bine să se evite schimbarea nisipului pisicii, iar pentru a evita contaminarea de la pământ, ar fi bine să se lase grădina în grija celorlalţi. Este indicat spălatul pe mâini în mod regulat”, explică specialiştii Euromaterna.

Datorită progresului înregistrat în modul de depistare a acestei boli, în zilele noastre nu mai există copii născuţi cu grave boli cerebrale cauzate de această infecţie.

Pentru detalii, programări, investigaţii şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al Euromaterna, 0241.605.555.

Taguri articol: boli şi afecţiuni Toxoplasmoza copii depistare euromaterna igienă bebe avort sarcina femeie gravida gravide gravidă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU