Sfatul medicului
1236 accesări 14 Iunie 2017 0 comentarii

Atenţie la bronşiolite! Copiii mici, cei mai afectaţi

Bronşiolita este o boală inflamatorie a căilor respiratorii şi se caracterizează printr-un sindrom bronşic acut. De cele mai multe ori, aceasta apare la copiii mai mici de doi ani. De precizat că boala se transmite atât prin strănut sau tuse, cât şi prin intermediul obiectelor atinse de persoanele infectate. În cazul apariţiei simptomelor, precum disconfortul la respiraţie, dificultăţi la înghiţit, respiraţie anormală şi tuse frecventă, copiii trebuie neapărat aduşi la doctor.

„Episoadele de bronşiolită, cu acea respiraţie grea, şuierătoare, istovitoare pentru cel mic, trebuie tratate cu multă rigurozitate şi trebuie investigate şi din punct de vedere alergic. Sigur că, în acest an, fiind o primăvară mai rece, au existat şi infecţii respitratorii care nu au fost legate de existenţa unui teren alergic, atopic, preexistent, ci au fost afecţiuni virale. În general, acestea au avut, însă, o evoluţie favorabilă, sub tratament. La noi, în spital, ajung formele mai severe, care necesită un tratament mai complex, dar multe dintre aceste infecţii respiratorii virale se tratează în cabinetele medicilor de familie”, ne-a declarat prof. univ. dr. Valeria Stroia, medic specialist pediatru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.