Sfatul medicului
1793 accesări 02 Noiembrie 2015 1 comentariu

Atenţie la produsele cosmetice! Acestea ne pot îmbolnăvi ochii

O condiţie esenţială pentru a ne feri de afecţiunile oculare este şi utilizarea produselor cosmetice adecvate. Cu alte cuvinte, printre regulile de prevenire a acestor afecţiuni se numără şi utilizarea prudentă a produselor de îngrijire sau cosmetice.

„Înroşirea ochiului este un simptom tipic, indicator al conjunctivitei. Conjunctivita este o condiţie comună şi în rare cazuri devine atât de gravă încât să provoace deteriorarea vederii.

Pentru prevenirea conjuncti-vitei, este bine să se respecte cu stricteţe regulile de igienă: spălatul cât mai des pe mâini cu săpun, pentru a preveni potenţiale infecţii la nivelul ochilor cu bacterii şi virusuri, să se evite folosirea produ-selor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase, dar mai ales să se evite frecatul la ochi în caz de mâncărime, durere sau senzaţia unui corp străin, pentru a nu se infecta şi mai tare zona ochilor.

Se recomandă atenţie sporită la contactul cu obiectele sau cosmeticele ambalate necorespunzător sau chiar expirate care se pot conta-mina cu diverse bacterii.

Pătrunzând în organism, acestea pot provoca o serie de infecţii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv. Pentru persoanele care poartă lentile de contact, se reco-mandă curăţarea acestora înainte şi după folosire, pentru a nu rămâne bacterii ataşate de ele.

În momentul în care infecţia deja a apărut, este indicat a se evita automedicaţia şi a se adresa imediat unui cabinet medical.

De asemenea, dacă cineva din familie are conjunctivită, nu trebuie folosite aceleaşi aşternuturi şi prosoape cu persoana respectivă”, explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.

Taguri articol: frumusete îngrijire sfatul medicului eliza avram

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

4 noiembrie 2015 Vasilica
job online

Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! Incepeti rapid si fara riscuri, in asa fel incat sa castigati intr-un mod garantat bani mai multi. Oferim contract si tot ceea ce aveti nevoie pentru o activitate relaxanta si de incredere maxima. Pentru mai multe informatii, contactati-ma la adresa de email: jobonlineromania@yahoo.ro

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.