Boli şi afecţiuni
1978 accesări 21 Ianuarie 2016 1 comentariu

Atenţie, la sănătatea copiilor! Suntem în plin sezon al răcelilor

Copiii sunt primii care suferă din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă. Încă de săptămâna trecută, cazurile de viroze respiratorii s-au înmulţit la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar acum părinţii îşi aduc copiii răciţi inclusiv la spitalele private.

Răceli la copii de toate vârstele
„Ne aflăm în plin sezon al virozelor respiratorii, iar în Secţia de Pediatrie şi Ambulatoriu a Spitalului Privat Isis, prezenţa copiilor bolnavi cu simptomatologie variată este într-un număr din ce în ce mai mare”, precizează reprezentanţii Spitalului Privat Isis.
Potrivit acestora, în atenţia medicilor ajung bebeluşi, dar şi copii cu vârste de până la 12 ani, cei mai mulţi cu stări febrile, cefalee, vărsături şi scaune diareice.
Pe de altă parte, se pare că în această perioadă, mulţi copii se confruntă cu probleme digestive. „S-au înregistrat situaţii în care prezenţa în unitatea noastră s-a datorat tulburărilor digestive provocate de o alimentaţie necorespunzătoare vârstei celor mici”, declară reprezentanţii spitalului privat.

Cum prevenim bolile la copii
Pentru o iarnă liniştită, specialiştii Isis recomandă părinţilor să evite să-i ducă pe cei mici în spaţii aglomerate sau închise, precum mall-urile sau mijloacele de transport în comun şi să păstreze o igienă riguroasă a mâinilor prin spălare frecventă. Temperatura din casă trebuie să fie optimă, pentru a evita supraîncălzirea şi deshidratarea favorizată de uscarea aerului. De asemenea, copiii trebuie să aibă o alimentaţie sănătoasă, cu un aport suficient de vitamine, în special vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.
Pentru a evita problemele digestive, nu-i oferiţi copilului mâncăruri grase, tocături, prăjeli, maioneză, dulciuri în exces sau băuturi acidulate.
Este foarte important să nu administraţi copiilor medicamente fără acordul medicului.

Pentru orice urgenţă, puteţi cere asistenţă gratuită la linia telefonică 07 ISIS ISIS. Nu este percepută nicio suprataxă pentru aceste apeluri.
Secţia de Pediatrie a Spitalului Privat Isis oferă asistenţă şi îngrijiri medicale non-stop în regim de urgenţă, cu posibilitatea de internare. De asemenea, funcţionează şi ambulatoriul de Pediatrie, în care cei mici pot beneficia şi de alte consultaţii pediatrice de specialitate.

Taguri articol: boli şi afecţiuni pediatrie deshidratare copilul spital igienă boli alimentatie răceli viroze

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

23 ianuarie 2016 Florin
Oferta de lucru in cateva cuvinte!

Aceasta este o oferta pe care foarte multi oameni o ignora(deocamdata). Ca sa fiu cat mai scurt, sunt collaborator intr-un proiect de tip FRANCIZA ALTERNATIVA. Ce presupune mai exact acest proiect, este postarea de anunturi pe internet si disponibilitatea de a raspunde la telefon si a da explicatiile necesare asa cum fac si eu la randul meu cu voi. Conditiile sunt simple: sa aveti un laptop sau un calculator cu o conexiune la internet, un telefon mobil, vointa, incredere si determinare. Iti garantam increderea cerand detalii. Alegerea iti va apartine oricand, chiar sip e parcursul proiectului. Pentru a intra in proiect trebuie sa parcurgeti un curs test care are 12 lectii(Cursul este GRATUIT!) ce tin sa explice in general afacerea de tip franciza alternativa, dar si lectii de dezvoltare personala. Tin sa mentionez ca oferta nu este pt persoanele care nu le place sau nu au timp sa citeasca. Acest proiect este oferit celor care vor sa se dezvolte si cred ca au un vis. Si cand ai un vis trebuie sa-ti placa si chiar sa fi exciat atunci cand citesti ce-ti place.Un om sarac nu este un om fara bani ci unul care nu are nici un vis. Nu conteaza valoarea visului cat conteaza sa visezi. Aici la noi nu se vand vise, cu el vi tu de acasa. Noi ii montam doar aripi visului tau atat cat sa poata sa zboare.Se ofera contract de commission si recomandare pt activitatea ta in cazul ca vrei sa parasesti proiectul, iar pe parcursul lectiilor, va trimit un videoclip in care este prezentat initiatorul proiectului si proiectul in sine. Pentru mai multe detalii, trimiteti un mail la una din adresele de email a echipei noastre: cristinapyngu@gmail.com sau florin.chitaru@gmail.com sau tel: 0771.306.433 şi dacă eşti dispus să depui efortul necesar vei avea satisfactii maxime, nebanuite.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.