Sfatul medicului
910 accesări 12 Ianuarie 2018 2 comentarii

Aţi rămas fără dinţi? Implantul dentar este o soluție

Implanturile dentare reprezintă, la ora actuală, cea mai modernă şi eficientă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi. Aşa că, fie că aţi pierdut un dinte sau mai mulţi, implanturile şi tehnicile de implantologie pot face minuni.

„Fără îndoială, implantul dentar este cea mai bună variantă de tratament, în cazul în care ne-am pierdut dinţii. Implantul dentar este o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsă, care se integrează perfect în structura osoasă proprie. Înlocuirea dintelui lipsă este importantă pentru sănătatea generală şi pentru sănătatea celorlalţi dinţi”, a declarat dr. Mihai Toldişan, specialist în implantologie.

Medicul a mai spus că implantul dentar poate avea multiple avantaje. În primul rând, există un protocol foarte riguros de control al infecţiilor încrucişate, în timpul intervenţiilor chirurgicale. Apoi, implantul este minim-invaziv şi atraumatic.

Precizăm că rolul implantului dentar este acela de a înlocui rădăcina dintelui natural, previne retracţia osului şi migrarea dinţilor învecinaţi, rol esenţial în estetica dentară, în fonaţie şi masticaţie.

Astfel, după ce implantul este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar pacientul nu simte nimic în plus în afara firelor de sutură. De obicei, intervenţia nu durează foarte mult timp. Urmează, apoi, perioada de vindecare, aşa numita perioadă de osteointegrare, care este de trei până la şase luni, apoi este ataşat bontul protetic. Din acest moment, protezarea prin coroane, punţi sau proteze mai necesită câteva şedinţe, deci câteva zile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

23 februarie Nicoleta
Implantul Dentar

Eu mi-am făcut un implant dentar la Rana Art Dent, la Tineretului, și a fost super. Mi-a pus domnul doctor o proteză provizorie înainte de dintele definitiv și am putut să mănânc normal după a doua zi. Durează cam 3 ședințe dar acum pot și eu să zâmbesc cum trebuie.

15 ianuarie lupsa
Oferta la domiciliu!

Oferta noua lucru in totalitate pe internet la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: onlineproiect86@gmail.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.