Sfatul medicului
108 accesări 10 Mai 2022 0 comentarii

Aveți probleme cu podoaba capilară? "E normal să pierdem păr"

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă un număr foarte mare de oameni. Cel puţin o dată în viaţă ne cade părul şi dăm banii pe fel de fel de şampoane, folosim remedii naturiste ciudate, de teamă să nu rămânem chei. Când devenim disperaţi, cerem ajutorul specialiştilor. Medicii susțin că există tratamente de regenerare externe, dar este bine ca acestea să fie coroborate cu cele interne.

„Este important să se coreleze cele două”, ne informează doctorul.

La bărbaţi, căderea părului începe să se manifeste la vârsta a doua. În jurul vârstei de 20 de ani apare chelia frontală, la 30 de ani în creştet, la 40 de ani este afectată zona frontală, iar la 50 de ani aproape jumătate din regiunea frunţii. Prezenţa testosteronului face ca, la bărbaţi, calviţia să se întâlnească mult mai des. Testosteronul intră în contact cu o enzimă care este prezentă în celula părului, determinând firul de păr să se micşoreze, să se subţieze, apoi să se oprească din creştere. La femei, părul cade mai rar, de regulă în a doua jumătate a vieţii, dar debutul se face în jurul vârstei de 18-20 ani şi evoluţia se stabilizează ulterior.


„Facem o analiză minerală a firului de păr. Rezultatul analizei este, de fapt, rezultatul stării de sănătate a pacientului. Acest rezultat ne ajută să prevenim bolile cronice”, susțin medicii.


Orice perturbare a cantităţii de minerale toxice duce la dezechilibre. Pot fi minerale esenţiale şi minerale toxice. Mulţi pacienţi au minerale toxice în organism, care apar din cauza poluării, instrumentelor de gătit. Conform specialiștilor, primul lucru pe care îl facem este această analiză la nivelul părului. La nivelul sângelui, calciul, magneziul sau zincul pot fi în limitele normale, dar la nivelul firului pot fi în cantitate mică. Tocmai de aceea, se face analiza minerală a firului de păr.

Cauze ale căderii părului

Cauze ale căderii părului sunt febra cu durată lungă, medicamentele de slăbire, consumarea anti-coagulantelor, dietelor, circulaţiei proaste a sângelui, hipotensiunii, anticoncepţionalelor. Alte cauze sunt oboseala psiho-fizică, accidentele, însăşi teama de cădere a părului, chimioterapia.

„Căderea părului poate fi cauzată de carenţe minerale, din cauza stresului, alimentaţiei proaste, oboselii cronice”, spun specialiștii.


Potrivit acestora, alte cauze pot fi de natură patologică: diabet, cancer, leucemie şi altele.

„Dacă vedeţi că firele de păr cad într-un ritm alert este clar că este vorba de un dezechilibru”, mărturiseşte doctorul.

E normal să pierdem păr, dar totul e să nu cadă în cantităţi mari. Nu trebuie să uităm nici de faptul că o calviţie poate avea cauze genetice.

Taguri articol: sfatul medicului păr cadere par

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.