31 Octombrie 2014
6671 accesări
0 comentarii

Ciupercile sunt bogate în proteine şi minerale care ajută la restabilirea echilibrului metabolismului. Având o valoare nutritivă bogată, pot fi consumate ca aliment de bază, fără să mai fie nevoie să le combinaţi şi cu carne. Reţeta următoare este uşor de preparat şi poate fi consumată de întreaga familie.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame de făină, 200 ml lapte, 2 ouă, 2 linguri de ulei, un plic de praf de copt, 100 de grame de caşcaval, 200 de grame de ciuperci (proaspete sau conservate), o legătură de ceapă verde şi de câteva frunze de mărar.

Începeţi prin a tăia caşcavalul cubuleţe şi ceapa cât puteţi de mărunt. Apoi tocaţi mărarul şi feliaţi subţire ciupercile. După ce aţi bătut bine ouăle cu laptele şi uleiul, adăugaţi toate ingredientele pregătite mai devreme. Toată compoziţia se toarnă peste făina şi praful de copt, amestecând bine până se omogenizează.

Între timp pregătiţi o tava cu hârtie de copt pe care aşezaţi formele de brioşe, unse cu puţin ulei. Umpleţi fiecare formă cu compoziţia pregătită, însă lăsaţi spaţiu de un deget între marginea formei şi compoziţie, pentru ca brioşele să crească. Totul se pune la cuptor timp de 35-45 de minute, până brioşele se rumenesc frumos. Poftă bună! Nunta la conac

Taguri articol: reţete culinare ciuperci

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii