27 Octombrie 2016
1527 accesări
0 comentarii

În ultimele două săptămâni, constănţenii au luat cu asalt cabinetele medicilor de familie. Specialiştii susţin că numărul infecţiilor respiratorii acute a fost cu 37,4% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Oamenii acuză stări febrile, dureri de gât, dureri musculare şi simt o stare de moleşeală accentuată. Virozele au început să se înmulţească, iar medicii primesc zilnic zeci de solicitări pentru consultaţii.


„Sunt multe cazuri, mai ales la început de săptămână, pentru că în week-end suntem liberi şi nu au unde să se ducă.Alternativa este spitalul, dar unii dintre ei preferă să aştepte, iar lunea ne vin dublu, ca număr de consultaţii, decât de obicei”, susţin cadrele medicale constănţene.


„Nu există săptămână în care să nu avem bolnavi cu viroze”, ne-a declarat dr. Veronica Chiorniţă, medic de familie.


Chiar dacă sunt obişnuiţi cu astfel de situaţii, specialiştii spun că răcelile şi virozele nu trebuie ignorate sau tratate băbeşte, asta mai ales că sub o banală răceală se poate ascunde un caz de gripă şi atunci situaţia se complică de-a dreptul.


„Este o perioadă mai aglomerată, dar nu avem şi cazuri de suspiciune de gripă. Desigur, avem şi multe cazuri de viroze la copii, dar asta nu este nimic neobişnuit, întrucât, în perioada aceasta, toţi putem avea o imunitate mai slăbită a organismului, iar copiii şi bătrânii sunt în mod evident cei mai sensibili”, a completat medicul.


Pentru a evita îmbolnăvirile, populaţia este sfătuită să se vaccineze antigripal. În acest sens, în judeţul Constanţa, distribuirea dozelor de vaccin va începe luna viitoare.


Potrivit informaţiilor oferite de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, Cristina Schipor, în judeţ ar fi necesare 35.000 de doze, raportat la datele furnizate de medicii de familie şi spitale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU