Sfatul medicului
1888 accesări 12 Iunie 2017 0 comentarii

Cancerul poate fi depistat din timp cu ajutorul unor teste de sânge

Specialiştii sunt de părere că pe viitor, un simplu test de sânge ar putea detecta cu exactitate mai multe forme de cancer chiar cu câţiva ani înainte ca simptomele bolii să apară. Această nouă descoperire poate revoluţiona chiar tratamentul împotriva bolii secolului, spun ei şi speră ca de acum înainte testul să poată face parte din analizele de rutină ale populaţiei.

Medicii mai spun că testul s-ar putea dovedi extrem de folositor în cazul unor anumite tipuri de cancer greu de identificat în stadii incipiente. Astfel, toate celulele din organism eliberează informaţii în fluxul sanguin. La fel fac şi celulele canceroase, explică specialiştii. Ca urmare, pentru dezvoltarea testului, echipa de cercetători s-a folosit de mai multe mostre de ţesut de la 124 de pacienţi care sufereau de cancer şi au scanat probele pentru 508 de mutaţii genetice, analizând zone specifice ale genomului.

Ei au stabilit că noua metodă generează de 100 de ori mai multe date decât alte tehnici valabile.

Taguri articol: sfatul medicului cancer analize de sange

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.