Sfatul medicului
2479 accesări 30 Octombrie 2016 0 comentarii

Cancerul vezical poate recidiva. Controalele de rutină, obligatorii

Dacă aţi suferit de un cancer vezical, este important să ştiţi că nu ar trebui să săriţi peste controalele de rutină la medicul specialist. În unele cazuri, boala poate recidiva, de aceea specialiştii vă sfătuiesc să mergeţi regulat la doctor şi să faceţi investigaţiile de rutină, ca în cazul unei recidive să acţionaţi din timp.
„Dintre pacienţii cu cancer de vezică urinară, cam 70-80% prezintă tumori superficiale, neinvazive, care se pot vindeca adesea, restul, cei cu o tumoră deja invazivă pot fi vindecaţi prin intervenţie chirurgicală, iradiere sau o combinaţie de modalităţi care include şi chimioterapia.
Factorii majori de prognostic în carcinomul vezicii urinare sunt profunzimea invaziei în peretele vezicii urinare şi gradul de diferenţiere celulară a tumorii. Pacienţii ale căror tumori sunt mai puţin diferenţiate, mai extinse şi multiple, sunt expuşi unui risc mai mare de reapariţie a bolii şi de dezvoltare a cancerului invaziv”, a declarat dr. Gianina Şotilă, specialist nefrolog, Medstar General Hospital.
Pentru programări şi informaţii suplimentare, puteţi apela numărul de telefon 0241/638.251.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.