27 Octombrie 2017
1864 accesări
0 comentarii

Chlamydiaza este determinată de un germen care locuieşte în interiorul celulelor, Chlamydia trachomatis. Această afecţiune se transmite pe cale sexuală, în timpul contactului sexual neprotejat.

La femeie, chlamydia îmbolnăveşte cel mai frecvent colul uterin, uterul, trompele uterine şi uretra. Ca urmare, în funcţie de localizare, semnele, când apar, pot fi: scurgere vaginală galben - verzuie, puţin abundentă, pe care femeile o pot ignora, considerând-o normală; dureri abdominale joase; dureri şi usturimi la urinat, însoţite de nevoia de a urina frecvent.

La bărbat, cel mai des, chlamydia determină inflamaţia uretrei, dar poate afecta şi prostata sau chiar testiculele. Semnele date de inflamarea uretrei sunt: usturimi la urinare şi o secreţie albicioasă.

„Această afecţiune are şi complicaţii. Chiar dacă nu se manifestă prin semne externe, chlamydia poate duce la infertilitate. Infecţia se poate transmite de la mama bolnavă la copil în timpul naşterii, provocând acestuia infecţii ale ochilor sau căilor respiratorii, care pot fi extrem de grave”, a explicat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU