Sfatul medicului
1311 accesări 12 Iunie 2017 0 comentarii

Cât de important este fierul din organism

Nivelul adecvat de fier este esenţial pentru starea de sănătate, iar deficienţa acestuia se manifestă în primul rând prin oboseală. Aşadar, fierul nu este numai un element esenţial al eritropoiezei şi furnizării de oxigen, dar şi al funcţiei mitocondriale de furnizare de energie pentru procesele metabolice.

Mai mult decât atât, deficitul de fier este asociat cu reducerea capacităţii de efort la pacienţii cu insuficienţă cardiacă, independent de gradul de anemie, precum şi cu starea de oboseală la femei.

„Administrarea de fier duce la creşterea capacităţii funcţionale a inimii în cazurile de insuficienţă cardiacă, reducerea timpului de spitalizare, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi ameliorarea sindromului de oboseală cronică la femeile cu deficit de fier. De cele mai multe ori, deficitul de fier apare în bolile cronice, în special în cazurile de cancer, boli autoimune şi infecţii cronice, când organismul nu poate folosi în mod adecvat fierul. Totodată, deficitul de fier poate apărea în sindromul de malabsorbţie, cum ar fi boala celiacă”, a declarat dr. Mihaela Botnarciuc, medic primar medicină de laborator.

Taguri articol: sfatul medicului remedii naturiste anemie boli infecţii deficit fier boala celiacă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.