Sfatul medicului
1871 accesări 21 Iunie 2017 0 comentarii

Cât de important este să-ţi duci copilul la oftalmolog. Problemele de vedere duc la dificultăţi de învăţare

1 din 4 copii are o problemă de vedere, de aceea, specialiştii oftalmologi din cadrul Mrini Eye Hospital îi avertizează pe părinţi că un control anual oftalmologic este extrem de important, pentru ca aceste afecţiuni să fie detectate din timp.

Potrivit medicilor oftalmologi, 60% dintre copiii cu dificultăţi de învăţare au o problemă de vedere nedetectată, iar 70% dintre copiii cu probleme de comportament, la fel, au o problemă de vedere nedetectată. 80% din informaţia primită de către elevi, la şcoală, este prezentată copiilor în mod vizual.

De asemenea, problemele vizuale pot afecta performanţa sportivă, perceperea distanţei, coordonarea ochi mână şi urmărirea obiectelor în mişcare.

Copiii se pot naşte cu afecţiuni oculare sau le pot dobândi în primii ani de viaţă. De aceea, vizita la mediul oftalmolog este foarte importantă, întrucât, depistate la timp şi abordate printr-o tehnică medicală corectă, majoritatea afecţiunilor oftalmologice apărute la copii pot fi tratate.

Taguri articol: pediatrie sfatul medicului boli şi afecţiuni oftalmolog control copii ochi vedere mrini

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.