Sfatul medicului
1717 accesări 23 Iunie 2017 0 comentarii

Cât de importantă este determinarea saturaţiei de oxigen din sânge

Determinarea saturaţiei de oxigen a sângelui, în timpul unei consultaţii medicale, se numeşte pulsoximetrie.

„Aceasta se recomandă în bronşite cronice obstructive, fibroze pulmonare, crize de astm, alte afecţiuni cronice pulmonare. Scăderea oxigenării sângelui afectează funcţionarea întregului organism şi, în primul rând, scade performanţa cardiacă şi creşte riscul accidentelor cardiovasculare. Pacienţii cu astfel de tulburări pot beneficia de tratament cu oxigen la domiciliu, tratament ce duce la o îmbunătăţire semnificativă a stării generale. Tratamentul cu oxigen este compensat prin Casa de Asigurări de Sănătate”, explică dr. Vera Eniko Pall, specialist pneumoftiziologie.

Nou în Constanţa: înregistrarea sângelui la domiciliu, 24 de ore! Permite evidenţierea variaţiilor oxigenării sângelui în timpul zilei, în repaus şi la efort, dar şi în timpul somnului. Este un parametru important atât pentru pacienţii cu afecţuni respiratorii cronice, cât şi pentru cardiaci.

Pentru detallii, apelaţi numerele de telefon 0241.546.177, 0722.302.654.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.